Älskade lilla mamma <3

Igår kom vi igång med dagen rätt sent vilket väl inte gjorde så mycket. Åkte en sväng till köpis men handlade inget förutom johan som köpte ett par byxor. Åkte ut till hofors igen, och direkt iväg för ett kvällsdopp. Så packade in oss i bilen igen och självklart fick ozzy följa med så han också skulle få svalka sig lite. Själv tog jag inte med badkläder som jag fick ångra, vattnet var jätte skönt. Så grabbarna och hunden fick njuta även mina fötter då ;)
Efter de åkte vi hem lalla runt lite, vart grillat och sallad halv 12 inatt, haha ja varför inte liksom var ju precis lika gott som om vi skulle ätit de halv 8 på kvällen så. Vart en sen kväll efter 2 så idag är man faktiskt lite slö ska jag erkänna. KAFFE!!







Idag ska vi åka hem till mamma, bli bjudna på mat och bara mysa en stund. Blir väl mot eftermiddagen skulle jag tro, hon är ju ute i skogarna och skördar bär och svamp så vi ska få med oss hem ;) de tycker vi om ^^ Ikväll ska vi sova hemma igen efter 2 nätter ute i hofors, har verkligen haft otroligt trevligt och har sovit riktigt bra här ute :)
Näe nu ska jag göra camilla sällskap i köket och käka lite frukost.
Ha en bra dag alla :) 


Kupolen

Ja näe vi drar väl till borlänge en sväng då :)


Bumbostol?

Ja man glider ju runt på babysidor, läser bloggar och försöker hänga med vad som är bättre för babyn och vad som är kanske lite sämre köp. Har sett att massa föräldrar införskaffar sig en sån där bumbostol till sina små och de har jag nog funderingar på med. Verkar vara en bra stol för dom små att sitta i och en babysitter kan ju inte ha speciellt länge, är väl bra att få träna ryggen och nacken kortare stunder när han börjar bli några månader :) Hur som är jag bra sugen på en sån stol, synd bara att dom är så dyra, kanske hittar någon billigt när det är dags :)


Ångest

Ja nu har jag varit vaken ett bra tag här ute i hofors, karln ligger fortfarande och sover men de kan han ju vara värd tycker jag nu har jag ju camilla som jag kan prata med så :)
Fick ju järntabletter igår som jag ska ta en gång om dagen, mina tankar och funderingar går tillbaka i tiden. När jag var yngre och typ levde på järntabletter och vart jätte dålig av dom, har en sådan fruktansvärt dålig erfarenhet av dom, vet att det är bästa för både mig och bebben men får se hur det går denna gång. Tog första tabletten nyss och det var mycket ångest med i den kapseln kändes det som :(


Även fast jag vet att det är bäst och man ska lyssna på dom som kan så har jag ändå svårt att acceptera att jag måste äta något piller för att kunna må bättre. Men men kan ju inte gå och vara trött jämt och ständigt heller och inte ha någon ork till att göra något. Så hoppas att dom funkar och får igång lilla mig så jag kan bli lite mer aktiv iaf :P haha. Jag vaknar ju rätt tidigt på morgonen, får saker och ting gjorda men fram mot eftermiddagen blir jag trött, hängig och gärna sover någon timme som inte är vanligt i mitt fall. Jaja nog tjatat om det får se hur det blir.
Nu gruffar ozzy lite här på golvet så ska ge honom lite uppmärksamhet ;)


Barnmorskan och natt i hofors ;)

Ja idag kom Jonas och Camilla in till oss, fika lite sen for vi in till stan. Var till barnmorskan och allt utom mitt järnvärde såg bra ut, det var extremt lågt så nu ska jag försöka äta järnpiller om det nu kommer gå, eller ja de är väl så illa tvunget. Det ända postetiva är att jag ska äta extra mycket jordgubbar vilket aldrig är fel.
vikten +6kg sen inskrivning, +1kg sen v.23 så det är väl helt lagligt, magen har växt från 23cm till 28cm sen sita och bebbens hjärtljud var 148, super mysigt :) Så himla skönt att höra att han mår bra. Magen låg väl lite under snittet men han mår ju bra iaf vilket är huvudsaken.
Efter det så tog vi oss till barnenshus, skulle bara kolla om babyboxen kommit in och de hade den men inga blöjhinkar dock men det får vi återkomma om senare för en sån ska vi ju ha :P
Men hur som när vi väl var där så tyckte johan faktiskt att vi skulle ta en tur så det gjorde vi, självklart kunde vi inte hålla oss då så en sängmobil (pingu) och en snuttefilt fick följa med.


Åkte hem till jonas och camilla, var hemma en sväng sen körde jag iväg karlarna på fiskeäventyr :) Jag och camilla åkte in till viken för att kolla på en resesäng som fick följa med hem, 200:- gav vi för den och ny kosta den 600:- enbart använg 1 vecka så den var väl ett kap enligt mig :) Madrass till en sån har vi redan så :) Sen fick vi åka den där skogsvägen ut igen för att hämta hem våra pojkar men utan fisk dock, fast det gjorde fan inget hatar fisklukten ändå så :)
Nu sitter jag och camilla framför tvn medans våra respektive sitter i köket och spelar poker, men snart är det dags för sängläge :)

Kvällsmat, mumma <3


Tillskott till bebben :)

Ja inte kunde man hålla sig igår heller när man var iväg. Slank in på redrum för skulle ju köpa ny stav till läppen och hitta en tuff ozzy body så då kunde jag inte låta bli. Pappa johan har ozzy som GUD så då kunde jag ju helt enkelt inte låta bli. :) Han vart super glad iaf när han fick se den :)





Var även in på myrorna, bara för att och vad hitta jag där om inte en badrock med huva till prinsen, super söt och för ynka 30kr på barnenshus kosta den billigaste 299 tror jag de var så där tyckte att jag gjorde ett riktigt fynd :D Min kära sambo vart faktiskt lite nöjd över mig han också :)


Äntligen

Idag fick jag äntligen min efterlängtade dejt med bästa linda :) Var så längesen vi sågs och det är allt för sällan nu för tiden tyvärr :( Men men hur som vi gick till java för lite fika, gled runt lite i affärer så jag har köpt ny stav och kula till min läpp, mindre stav och kula, hoppas det blir bra ska väl byta till kvällen hade jag planer på. Himla mysigt och solen sken som fan direkt när jag kom in till stan så vi satt ute och mös, så trevligt.
Hjärtat är på dart nu, hoppas det går bra för honom så snart skulle carro komma förbi sen skulle även jessica titta in med en laddare till min gamla dator så vi även kan ha användning för den, vilket jag tycker är toppen :D Dagen har varit toppen och bebben rör sig som en galning där inne nu men min rygg är fan inte lika trevlig, sjukt jobbigt att sitta för bara en liten stund också :( Vet inte riktigt vad jag ska ta mig till.

Go fika, måste ju överdriva lite ibland ;)

Finaste Linda <3


Svärföräldrarna med son är ju uppe i Lule och hälsar på familjerna där uppe och där har dom varit i snart 2 veckor. Har fattat att dom har haft unerbart väder och mycket trevligheter för sig :) Idag iaf fick vi ett jätte gulligt vykort ifrån dom som jag bara måste visa er, söta dom är som tänker på oss här hemma :) Saknar dom nu så ska bli skönt när dom kommer hem :)



Imorgon ska vi till barnmorskan 13.30 så jonas och camilla ska hämta upp oss sen kanske vi skulle svänga förbi barnenshus när vi ändå är i stan och kika om dom fått in nya boxar så vi får med oss envarsinn sådan hem. Sen sover vi kvar där ute och på lördag ska vi allihopa nog åka upp och hälsa på min kära mor :) En riktigt myshelg väntar som det ser ut ;)

Dagens ina med magen :)


Shopping till bebben

Lite nya kläder fick ju följa med hem när jag och jessica var i stan, kunde liksom inte låta bli.

Fick strumpor i present av jessica :)

Super sött set

Pappas pojke ska ha tuffa jeans :)


En farfars tröja, precis som pappa har :)

En tuff kombination enligt mig

Nagelset från babyproffsen 69:-


Listan-uppdaterad

Åka vagn:
(x) Vagn
(x) Täcke- Fått låna av jessica 
(x) Kudde 
(x) Filt 
(x) Åkpåse- Fått låna av jessica  
(x) Plastad frotté 
(x) Vagnleksak/Mobil 
(x) Reflex 
(x) Regnskydd
(x) Myggnät

Åka bil:
(x) Bilbarnstol/babyskydd
( ) Solskydd till rutan 

Sova gott:

(x) Spjälsäng-har vagga som han ändå kommer ligga i dom 3 första månaderna :)
(x) Spjälskydd 
(x) Madrass- Fått av carro 
(x) Täcke- Fått av carro :) 
(x) Kudde- Fått av carro 
(x) Lakan 
(x) Plastad frotté 
(x) Påslakanset- Fått av carro och jessica
( ) Leksaksmobil/speldosa 
(x) Gosedjur - 

Sköta om:

(x) Skötbord 
(x) Skötbädd/skötskydd  
(x) Våtservetter 
(x) Tvättlappar 
(x) Blöjor
(x) Skötväska 
( ) Leksak till skötbordet 
( ) Blöjhink
(x) Digital febertermometer
(x) Babymonitor (barnvakt)- Fått av jessica

Äta mat:

( ) Amnings-BH 
( ) Bröstpump- Ska få av Jessica 
(x) Nappflaska
( ) Flaskborste 
( ) Modersmjölksersättning 
(x) Amnings kupor 
( ) Haklappar 
(x) Dregglisar 

Bada:
(x) Badbalja- fick av jessica 
( ) Tvättlappar av frotté 
(x) Babyolja-har jag hemma jämt, älskar att ha det i badet :P 
( ) Badhandduk med huva
(x) Badtermometer
( ) Tvättlappar
(x) Trubbig nagelsax 

Mini-Apotek:

( ) Kräm mot röd bebisrumpa 
( ) Näsdroppar för spädbarn 
( ) Panodil, stolpiller för spädbarn 
(x) Febertermometer 
( ) Kräm mot torr hud
( ) Idomin
( ) Barnolja
( ) Xylocain

Kläder:
(x) Har alla kläder som han behöver i dom flesta mindre stlar-ska uppdatera den listan sen också  

Övrigt:

(x) Filtar
(x) Amningskudde
(x) Babygym 
(x) Bärsele- babybjörn röd och svart som vi fått låna av jessica
(x) Babysitter 
(x) Snuttefilt  
(x) Nalle/gosedjur 
(x) Nappar 
(x) Napphållare 
(x) Bitring 
(x) Förvaringsmöbel till bebiskläder

För mamma:
( ) amnings-BH
(x) BH-inlägg-tvättbara fick av Emma

v.31 <3

v.31 (30+0)

Bebis
Bebisen väger ungefär 1,5 kg nu, ser mer och mer ut som en nyfödd bebis och är ungefär 41 cm lång. Bebisens kropp, armar och ben fortsätter att rundas av i takt med att underhudsfett tillkommer – och ser äntligen ut att vara i proportion till huvudets storlek.
På grund av trängseln därinne, har du kanske märkt att bebisen inte längre rör sig lika livligt. Men så länge den fortsätter vrida på sig lite, så vet du att allt står väl till. Det kan vara svårt att tro, men bebisen har fortfarande en hel del växande kvar innan den föds – ungefär 900 gram.
Den kan fortfarande ligga med huvudet uppåt, men i nästa vecka vänder sig de flesta bebisar sig och ligger med huvudet neråt tills födseln. 
Bebisens inre organ fortsätter att utvecklas och mogna och nu kissar den, vilket är bra träning inför livet utanför. Benmärgen har tagit över produktionen av röda blodkroppar från levern.
 Bebisen sväljer en del fostervatten och det urinerar ungefär en halv liter om dagen. Urinet hamnar i fostervattnet som ersätts flera gånger per dag. För mycket fostervatten (polyhydramnios) kan bero på att bebisen inte sväljer tillräckligt mycket vilket kan indikera att det har någon typ av blockering i tarmarna. För lite fostervatten kan bero på att barnet inte urinerar tillräckligt och det kan indikera problem med njurar eller urinsystem. Huden som tidigare har varit röd är nu mer rosa eftersom underhudsfettet har bildats. Många barn har redan hår på huvudet, ibland upp 2 cm långt.

Mamma
Livmoderns mått är ungefär 29 till 32 cm. Bebisen fyller nu nästan upp hela din mage. Många samlar på sig mycket vatten i kroppen, särskilt fötter och vader kan vara svullna. Du bör ha ökat kring 9 till 12 kg. Både du och din familj kan ha glädje av att ni redan nu talar om hur ni tror att det kommer att bli när bebisen är född
Du har förmodligen gått upp i vikt 1,3-1,8 kg denna månad. Det är helt normalt att gå upp kring 450 g per vecka under sista trimestern, eftersom bebisen går igenom en sista växtspurt inför födseln.
Revbenen och bäckenet kan ömma eftersom barnet tar allt större utrymme i din mage. Det är också vanligt att kvinnor får halsbränna. Det kan hjälpa att vara upprätt en stund efter måltiderna. Många tycker också att det hjälper att äta mindre portioner fast oftare. Många kvinnor samlar på sig vatten, speciellt under sommarmånaderna. Om dina ben känns tunga och svullna kan det vara värt att prova stödstrumpor.

Partner
Många kvinnor känner av värk i ryggen eftersom barnets tyngd skapar en stor belastning på den. Du kanske kan lindra besvären genom att ge massage.



Egna tankar och funderingar
Prinsen i magen verkar må bra för han lever om som en tok :) Är helt underbart att få känna honom där inne varje dag även om det gör väldigt ont vissa gånger men så värt det. Har även börja fått mer och mer värk och problem med höger sida av ryggen då han typ enbart ligger där. Mycket fokus just nu på att ha allt hemma tills han är här, eller iaf det viktigaste. Har nästan allt så nu är det bara han som fattas men vi kan gärna vänta några veckor till. Både jag och johan längtar extremt mycket efter våran skatt och nu hoppas jag dom sista veckorna går bra och fort :)

Magen v.31 (30+0)


Livet i en bubbla

Ja här blir det inte mycket skrivet just nu inte, datorerna har jag inte riktigt fått ordning på så det är svårt men men de är som det är ska göra ett tappert telefon samtal till 3 idag så kanske de händer grejer?
Ja dagarna som varit har vi roat oss mest med shopping och vänner jag och min kära sambo. Var iväg till stan i förrgår på lite ärenden, fick tag i skötbord, byrå, vagnleksak. hämta ut paketet från babytobe sen lite annat, mys och fara runt på sånt med johan :) Under kvällen hjälpte jonas johan att bygga ihop byrå och skötbord, vilket var både roligt att se och höra på när dom var igång :) Haha sötnötar, 2 blivande pappor in action :P Johan konctaterade snabbt att han skulle då bara köpa ihopmonterade saker till deras knodd men det blev viss lite svårt när dom redan införskaffat spjälsäng från IKEA vilken kommer i låda och med anvisningar hur man får ihop monstret :)
Camilla roade så snällt mig sen fixa jag ihop lite käk åt oss :) En riktigt trevlig dag och kväll måste jag säga :)

Lite shopping :)
Vagnleksak och vangtäcke från barnenshus
2 par mammabyxor från H&M, äntligen hittade jag stl 34 :D
Paketet från www.babytobe.se innerhållet var väl inte mycket att hurra för dock.


På plats :)


Byrån från IKEA har vi nästan fyllt

Body´s strl 50-62 och lite strumpor

Pjyamaser strl 50-62

Byxor strl 50-68 tror jag?

Tröjor (tjockare) strl 50-68 lite dregglisar och mössor också :)


Skötbordet från barnenshus och korgar från jysk


Igår var det full fart mest hela dagen, tog med mig sambon till viken för att reda ut lite ? med försäkringskassan som jag inte fatta men då hade ju dom sommarstängt och hänvisade in till gävle. Jaha hem igen då, jessica kom och vi tog någon kopp kaffe sen for hon och jag in till stan så jag fick göra mig lite mer ovän med F-kassan, fyfaan vilket skit de är att vara sjukskriven den saken är ju klar och de där med havandeskapspenning kan jag äl drömma om, skapligt less. Jaja tur jessica var med som har en väldigt lugnande inverkan på mig så vi gled in på 9an för lite shopping :)
Vart lite smått till bebben, johan fick 2st tröjor och jag 1par jeans, BH och trosor :)
Kom hem, jessica åkte hem till sig, johan gick över till robert, jag och ozzy la oss för att vila lite.
PÅ kvällen kom carro med fläskfilén jag skulle fixa till kvällsmat, vi hade balkongmys, käka god mat och prata en jävla massa. :P Efter hon åkt var jag dyng trött men tog mig iaf in i en dusch sen var det typ nattinatt.

Såhär tycker ozzy om att ligga när han ska vila med mig :) Mina svullna fötter fick oxå vara med på bild ;)


Idag tror jag vi ska ner på ladis och njuta av det fina vädret och värmen som är sen till kvällen ska vi nog åka ut till hofors hem till jonas och camilla som det var planerat iaf? Får väl se hur det blir isf sover vi nog kvar så ska jag följa med camilla till barnmorskan på torsdag morgon :) Sen senare på torsdag beroende på när vi kommer från hofors ska jag träffa Linda, vilket inte var igår. :O Jaja nu ska jag väcka liv i johan och sparka igång denna dag även :)


lite uppdatering :)

Då var det ny vecka och med andra ord går vi in i v.31 redan, fan va fort tiden går :) Idag ska vi försöka få lite uträtt då robert ställer upp och kör oss så vi kan hämta ut skötbordet som vi beställt från barnenshus, ska även hämta boxen jag beställde för flera månader sedan. Ska även passa på att hämta ut boxen från apotekgruppen som finns att beställa på www.babytobe.se till ett värde av 500:-
Efter vi varit i stan ska vi förbi IKEA och köpa en byrå sen lite annat som vi ska ha, så blir en dag med bebbeshopping och sen bygga ihop allt när vi kommer hem :)
Fick veta att jag ska få låna en vit gungstol av carros mamma, super snällt tycker jag. Skönt att ha en sådan att gunga lillen i :)
Jaha annars då, fick alla bebis kläder tvättade, shit va mycket det var 3 torkställningar och fick även hänga inne i badrummet, ovanför badkaret och i köket så det vart en del. Har bäddat vaggan fast jag vet att det är tidigt men ändå hinner ändra mig så den blir förmodligen ombäddad, men det fattas en bebis där i, men om drygt 2 månader ska han vara här :D Som vi längtar efter dig nu våran prins. <3

Ja som sagt våran prins är inte klädlös men mycket är i lite större storlekar som han kan komma att ha senare så :)




Vagnen är hemma nu :)



Vaggan :)


Igår när carro kom och hämta oss så tyckte ozzy att detta var en extremt bra plats för honom, theds bilbarnstol ;) Sötfisen våran <3


Min bästa sambo satte ju upp lampor i lägenheten här om dagen, här är beviset på att han kan utan att bli vansinnig ;)


Camilla och jonas var förbi en dag här så camilla hade lite att göra med sig till mig :)


Avslutar med dagen ina bilder :)



En förbannelse

måste vila över våran lägenhet, helt seriöst. Saker går sönder, lossnar och krånglar på löpande band, helst sjukt :S Nu senaste gick stången till duschdrapperiet sönder när johan duscha så han fick den i huvudet, dagen efter vi satt upp en ny går duschstången sönder när han ska duscha, lite scary tycker jag. Sen har laddaren till min gamla data gett upp och ger inte ut rätt ström och internet på min nya funkar inte så just nu känns det skit kul :S
Jaja johan har iaf fått upp taklampor i hela lägenheten nu, utom bebbes rum då dit har vi inte hittat någon lampa ännu. Idag håller vi på tvättar alla hans kläder och sängkläder ;) Sjukt mysigt men shit så mycket. Sen i veckan ska vi ta oss iväg och fixa byrå, hämta ut nya skötbordet som vi beställt och lite annat smått och gott till bebbens rum, tycker det är så sjukt mysigt att göra allt sånt ihop med johan ist för att behöva lalla runt själv :)
Nu ska jag lämna över datan till min söta smabo så han får surfa lite innan batteriet tar hel slut, återkommer när jag fått bukt med datorerna. :)


Svar på kommentar ;)



Emma om Kläder till en hel armé ;):

Men gumman, det är ju fan kläder för ett helt livs förbrukning.. Lugna ner dig med handladet, han kommer hinna växa ut allt innan du ens hunnit använda allt. Men förstår att det är svårt att stå ermot. Så otroligt glad för eran skull, och önsakar er all lycka i framtiden <3



Haha ja massa kläder är det ju och nu har vi fyllt på med lite stl 50 som vi inte hade ett skit av :P Men vi har ju ingen tvättmaskin och vi kan ju inte springa hos johans mamma flera gånger om dagen och tvätta, dom har ju egen tvätt så kläder kommer nog att gå åt ;) Sen är det så många olika storlekar så det är ett tag fram han kommer kunna ha vissa kläder :) Vi har faktiskt inte handlat så mycket väldigt lite, vi har fått de mesta vilket vi är mycket tacksamma för men vissa plagg har ju slinkit ner när man gått i affärer som sagt svårt att stå emot :P Tack gumman, vi är extremt glada för prinsen som kommer :D <3


Torsdag

Hade absolut ingen fantasi till någon jävla rubrik :S Lite trist väder idag men det gör inget för jag och sambo ska städa, tvätta och inventera lite i vårat förråd idag :P Sånt som måste göras så då är det skönt med dåligt väder.
Morgonen började mindre bra, datan börja med att inte ta laddningen, internet funka inte och sen börja min jävla mobil att krångla. Så tog tag i skiten och ringde 3 vilket resulterade i att min månadskostnad på internet och mobilabonnemang vart billigare, får ett nytt modem, högre hastighet och nytt simkort till mobilen och allt det vart billigare för mig i månaden vilket blir en bättre ekonomi för mig coh min familj så ibland måste de gå skit för att de ska bli bättre :)
Camilla informerade mig idag om en gratis babybox från apoteket värde 500:- så den har jag registrerat mig för nu så fick en kod så det var bara att hämta ut på närmaste apotek sen har jag ju en box från barnenshus att hämta ut också, gratis är gott ;)
Näe nu lär vi väl ta tag i dagen så något blir gjort ^^

Mamma och pappas lurvtuss <3


v.30 <3

v.30 (29+0)

Bebis
Nu är bebisen drygt 39 cm lång. Ökningen i längd saktar snart av, men bebisen kommer att fortsätta lägga på sig vikt ända fram till födseln. Förmodligen väger den ungefär 1,3 kg nu. Hjärnan växer ihop mer och mer för att få plats i kraniet. Det börjar bli trångt, men din bebis kan faktiskt slå en kullerbytta inne i livmodern. Barnet producerar mer kroppsfett som gör att det verkar mindre rynkigt nu. Barnet förbereder sig också på andningen utanför mammans mage genom att härma andningsrörelser. Rörelserna är rytmiska och kan till och med göra att bebisen börjar hicka. 
Lungor och matsmältningssystem är nu nästan färdigutvecklade och bebisen fortsätter att blinka. Den kan förmodligen se vad som händer inne i livmodern, till exempel skiftande ljusnivåer och rörliga ljuskällor. Om du håller en ficklampa mot magen, kanske bebisen inte bara vänder sig mot den, utan sträcker sig eventuellt mot ljuset.
En del forskare tror att det stimulerar bebisens synutveckling om du har magen ”ute” i ljuset. Förvänta dig inte att bebisen ska ha perfekt syn när den föds, däremot – nyfödda ser bara någorlunda bra på 20-30 centimeters avstånd. Normalseende barn når inte vad vi menar med perfekt syn förrän kring åttaårsåldern. Bebisen har nu ögonbryn och ögonfransar.

Mamma
Måttet på livmodern är ca 28 till 31 cm. Många tycker att det är full fart i magen den här tiden. Det finns även de som säger att så som barnet är i magen blir det även när det är fött. Du kan påverka hur du mår med rätt kost, motion och vila. Ät efter tallriksmodellen så får du i dig ordentlig med vitaminer.
Nu omges bebisen av ungefär en liter fostervatten, men det blir mindre när den blir större och det blir trångt. Din expanderande livmoder trycker på diafragman, vilket kan göra att du känner dig andfådd och har svårt att andas ordentligt, men det är en naturlig följd att att det är trångt där inne.



Egna tankar och funderingar
Oron har lagt sig mer och mer, tar dagen som den kommer. Prinsen lever om som ett helt fotbollslag och min rygg har börjat värka mer och mer. Men i övrigt mår jag jätte bra så nu passar jag på att njuta igen :) Tur jag har en underbar blivande pappa vid min sida :)

Magen v.30 (29+0)





 


Listan - uppdaterad

Åka vagn:
(x) Vagn
(x) Täcke- Fått låna av jessica 
( ) Kudde 
(x) Filt 
(x) Åkpåse- Fått låna av jessica  
(x) Plastad frotté 
( ) Vagnleksak/Mobil 
(x) Reflex 
(x) Regnskydd
(x) Myggnät

Åka bil:
(x) Bilbarnstol/babyskydd
( ) Solskydd till rutan 

Sova gott:

(x) Spjälsäng-har vagga som han ändå kommer ligga i dom 3 första månaderna :)
(x) Spjälskydd 
(x) Madrass- Fått av carro 
(x) Täcke- Fått av carro :) 
(x) Kudde- Fått av carro 
(x) Lakan 
(x) Plastad frotté 
(x) Påslakanset- Fått av carro och jessica
( ) Leksaksmobil/speldosa 
(x) Gosedjur - 

Sköta om:

( ) Skötbord-hittat vilket jag vill ha ;) 
(x) Skötbädd/skötskydd  
( ) Våtservetter 
( ) Tvättlappar 
( ) Blöjor
(x) Skötväska 
( ) Leksak till skötbordet 
( ) Blöjhink
(x) Digital febertermometer
(x) Babymonitor (barnvakt)- Fått av jessica

Äta mat:

( ) Amnings-BH 
( ) Bröstpump 
(x) Nappflaska
( ) Flaskborste 
( ) Modersmjölksersättning 
(x) Amnings kupor 
( ) Haklappar 
(x) Dregglisar 

Bada:
(x) Badbalja- fick av jessica 
( ) Tvättlappar av frotté 
(x) Babyolja-har jag hemma jämt, älskar att ha det i badet :P 
( ) Badhandduk med huva
(x) Badtermometer
( ) Tvättlappar
( ) Trubbig nagelsax 

Mini-Apotek:

( ) Kräm mot röd bebisrumpa 
( ) Näsdroppar för spädbarn 
( ) Panodil, stolpiller för spädbarn 
(x) Febertermometer 
( ) Kräm mot torr hud
( ) Idomin
( ) Barnolja
( ) Xylocain

Kläder:
(x) Har alla kläder som han behöver i dom flesta mindre stlar-ska uppdatera den listan sen också  

Övrigt:

(x) Filtar
(x) Amningskudde
(x) Babygym 
(x) Bärsele- babybjörn röd och svart som vi fått låna av jessica
(x) Babysitter 
( ) Snuttefilt  
(x) Nalle/gosedjur 
(x) Nappar 
(x) Napphållare 
(x) Bitring 
( ) Förvaringsmöbel till bebiskläder

För mamma:
( ) amnings-BH
(x) BH-inlägg-tvättbara fick av Emma

Kläder till en hel armé ;)

Tog tag i att lägga babykläder iordning så jag kan börja tvätta dom, kan säga att våran unge då inte kommer vara klädlös :O Fyfaan va kläder, men det är super bra för det går ju verkligen åt när dom växer så fort som dom gör. Fattas en del i stl 50 för de hade vi nästan inget alls, men det hinns fixas :)

Just nu används rummet lite som ett extra förråd :S Men de ska bli ändring.



En fin lampknapp har han iaf ;)


En del kläder då ;)



När allt var sorterat och klart ...

Och magen den bara växer, tycker mer det ser ut som jag skulle vara gravid i v.35 :O


FACEBOOK

Haha ja igår kväll fann min älskade sambo facebook på riktigt när han fixade en egen med lite hjälp av mig såklart. Han påstår att jag tvingat honom men så är inte fallet och när han väl kommet in i det lite satt han som klistrad vid datan i drygt 3timmar, det var som inget annat existera just då :P haha var ju lite roligt. Han har ju sagt "ALDRIG FACEBOOK", gick ju ett bra tag iaf innan han väl skaffa sig en ;) Jaja nu har han en och lär ju behöva slita honom från datan i början när han väl sitter för nu är det ju så mycket med nya vänner och taggningar i foton så han lär väl ska få leka sig trött min fina ;)


Sen lär jag be om ursäkt för mitt dysolexianfall igår, krongla stavas faktiskt krångla men det slog tillt i hjärnan. Johan säger ganska ofta nu för tiden att jag är både döv och dement så sånt kan komma att hända känns det som :O men men det är som det är.
Bakade smulpaj på svärmors röda vinbär igår, gott vart det vill jag lova, lite sura bären men vafaan det behövdes lite surt i allt de söta. Min sambo uppskattade den iaf och ska försöka få hit Jossan idag så hon får lite fika :)



Solen skiner ju idag och det är härligt väder ute, undra vad man ska hitta på? I eftermiddag ska vi åka ut till åshammar, göra ett besök hos jessica, johnny, ewelyn och vincent :) Fika lite för jessica fyllde ju 22år igår, sen skulle vi kika lite bäbis grejer :D Jessica hade massor jag skulle få låna vilket är kanon.
Tror jag ska ta tag i barnrummet lite smått, sortera kläder innan tvätt och lite sånt.
Nu ska jag iaf försöka få liv i min sambo så han inte sover bort hela dagen bara för att han har semester :O 


bästa <3

Jag har världens absolut bästa pojkvän, idag har han varit ännu mer underbar än vanligt nästan, om de nu går? Ja i vilket som så gick ju han iväg till jobbet en sväng fast han har semester så kom plutten och hämta upp mig och ungarna. Åkte in till stan och fixa med papper och som det var givet så vart de ju krongel med försäkringskassan direkt men hoppas det löser sig annars blir jag tokig. Var förbi barnenshus så hitta ett skötbord jag vill ha och kolla lite annat passa även på att handla hem lite när vi ändå var iväg. Ungarna var som ljus så allt gick skit bra, johan skicka sms när vi var påväg hem och tala om att maten var på g, sötaste så när vi kom hem var det bara att sätta sig till bords :) Käka kötbullar och spagetti vilket ungarna uppskattade även jag med som var tok hungrig. SEn kom henke och hämta dom små liven då däcka jag lagomt av i ca 2 tim, johan väckte mig lite lätt, fråga om jag ville ha kaffe för de var nybryggt och att de kanske inte var så smart att sova mer om jag ska kunna sova inatt ;) Han ringde gavlis om vårat lås som har muppas sig så vi knappt kunnat låsa eller låsa upp men nu ör det klart oxå :D
Nu på kvällen fråga hjärtat om jag ville ha nå mat men kände mig inge hungrig men som han känner mig gjorde han mat åt också *bästa i hela världen* Sen har vi varit utan varmvatten och är det fortfarande så han har kokat vatten i vattenkokaren så har han diskat, världens bästa min karl <3
Nu ska jag mysa sönder honom för imorgon är vi helt lediga till eftermiddagen :)


v.29 <3

v.29 (28+4)

Bebis
Nu väger bebisen dryga kilot och är ungefär 39 cm lång från topp till tå. På huvudet växer det hår. Hos pojkar har testiklarna vandrat ner i pungen. Flickors klitoris sticker ut mer än den kommer att göra från de sista veckorna innan födseln, då den göms bakom de inre blygdläpparna.
Bebisens huvud växer och hjärnan utvecklas och växer snabbt. Nästan alla bebisar reagerar på ljud och ljus vid 30 veckor.
De små lätta rörelserna som du har känt i magen blir nu allt starkare. Nu känns sparkar och slag. Barnet börjar likna en riktig liten bebis. Produktionen av hormonerna androgen och östrogen startar. De stimulerar din kropp att producera prolaktin som startar produktionen av råmjölk som barnet kommer att behöva de första dagarna. Fostret börjar reglera sin egen kroppstemperatur och benmärgen har tagit över all produktion av röda blodceller. Fostret urinerar cirka en halv liter per dag.
Genom stresshormoner som kommer via ditt blod till moderkakan kan bebisen känna om du är stressad eller upprörd

Mamma
Livmoderns topp är ca 10 cm ovanför naveln nu. Måtten är omkring 27 till 30 cm. Liten eller stor mage spelar ingen roll, det som är viktigt är att din kurva ökar som den ska. Viktökningen är ca 8,5 kg till 11 kg. Om du är orolig över din vikt så ska du prata med din barnmorska. En del gravida kan få problem med hemorrojder eller åderbråck nu. Det är på grund av det ökade trycket på blodkärlen i underlivet och i benen.
Fostrets sparkar kan ses utanpå magen. Dina inre organ trängs undan allt mer och det känns. De bästa sätten att undvika graviditetsproblem är god hållning, nyttig mat, lätt motion och mycket vila.

Partner
Om ni vill inreda en barnkammare kan det vara en bra tid att göra det nu. Efter förlossningen är det svårt att få tid för några större projekt. Dessutom är det inte nyttigt för barnet att andas in byggdamm eller färglukt



Egna tankar och funderingar
Ja vecka 29 började i kaos nästan så han var påväg att komma redan. Efter besöket på förlossningen och alla prover känns det ju bättre och man vet att han är frisk och mår bra. Han följer kurvan precis som han ska och allt med honom är normalt. Min livmoder däremot lever sitt egna jävla liv och tycker tydligen inte han ska vara kvar där inne längre :( Men det gick ju att stoppa och det är bara att hoppas att allt går bra nu. Vi längtar jätte mycket efter honom men  han ska växa sig starkare så hans ankomst blir så bra som möjligt. För övrigt så känns det som ett helst fotbollslag där inne har är mer vild än tam våran lilla kille :)
Vi har rätt mycket kvar att förbereda. Ska göra som läkare och BM sagt åt mig att göra, ta det på allvar. Ta det så lugnt som möjligt, inte stressa eller överanstränga mig, kommer ju inte sluta leva eller ut och röra på mig men kanske inte ska kämpa på som jag gjort vill ju inte riskera något nu. Tur jag har min underbara och bästa sambo som fixa och donas så jag slipper tänka på det. SEn har jag helt otroliga vänner som ställer upp och finns där och våra familjer är dom bästa så det ska nog gå bra <3

Bilder på magen v.29



GRATTIS

Bästa jessica på 22års dagen <3


Passa barn

Ja då var det måndag och sambons första semesterdag men ändå ska han iväg till jobbet en sväng. Själv far man in till stan och ska lämna in en massa papper om sjukskrivning så det blir gjort sen tänkte jag passa på att bara en paj med ungarna. :) Har thindra och thed med oss idag, mysigt med en massa barnaktiviteter :)
Svärisarna åker ju iväg på semester idag i 2 veckor till Luleå, skönt för dom att komma iväg och släppa allt här hemma. Jossan blir ju kvar så vi kommer väl vara där en del också nu när vi även ska slipa och måla köksmöbler.
Näe nu ska jag krypa ur pjyamasen och göra lite frukost.

Gamalt kort på Thed

Gamalt på Thindra


I veckan då vad händer
måndag- passa barn och fixa med sjukskrivningen
tisdag- åka och gratta jessica och kolla barnsaker
onsdag- ?
torsdag- ?
fredag- ?
lördag- ?
söndag- tvättstuga 12

så är ju inte allt för mycket planerat i veckan och det känns skönt. Ska ta oss till barnenshus någon dag och IKEA så vi får till barnrummet lite iaf :)


Mor+dotter

Ja en sån dag hade jag och min kära mor igår. Carro kom på förmiddagen och hämtade upp johan för dom skulle städa ur min gamla lägenhet i valbo, super snällt :) Så kom mamma hit och fika lite sen åkte vi mot owes. Hon skulle titta på nå utemöbler men hittade inget av intresse så vi strosa runt där ett tag och hittade lite annat smått. Efter de åkte vi förbi biståndsgruppen, där hitta jag en massa fina kläder till prinsen, en panos bikini till mig, en amningskudde och 2st jätte fina vinglas allt det köpte mamma till mig :) Var förbi jysk där hitta mamma en fårpläd vi ska ha i vagnen (svart, äkta) och ett väteslakan inne på mediamarket hitta jag en vanlig termometer till bäbis och en vattentemp så de fick följa med hem. Hann på IKEA lite också och kolla runt efter möbler till barnrummet men vet inte riktigt om vi hitta något, kanske en byrå? Efter allt springande i affärer men i ett väldigt lugnt tempo åkte vi mot fba där mötte vi upp johan och mamma bjöd oss på pizzan. :)
Hade ju fått hem en massa försäkringspapper så mamma följde med hit en kort sväng och gick igenom vilken hon tyckte var bäst och den blev det ju, mamma har bättre koll än mig på sånt där. Sen var det dags för henne att åka hem :( Hjärtat och jag bänka oss i soffan för filmmys sen sängen ;)
Hade en jätte mysig dag igår <3

Idag vakna vi sent, sov väldigt länge ända till 12 då våran tvätt tid börja. Var bara att dra igång dagen direkt och få saker gjorda. Nu är nästan all tvätt klar, disken är borta, dammat, plockat, vädrat och hjärtat håller på dammsuger de sista. Han är så otroligt gullig min karl som sliter med hemmet när jag inte riktigt orkar eller ska ta i för mycket och utan gnäll :) Min underbara sambo <3
Ska väl ta tag i den sista tvätten sen göra sig klar för grillkväll hos svärisarna som sen åker på semester i 2 veckor. :)

Har inga nya bilder just nu att bjuda på så men ska försöka ta några ikväll ;)


Ett besök på förlossningen med panik

Ja i onsdags började dagen som vanligt, mådde hur bra som helst så jag och ozzy gick över till svärmor för lite fika. Satt där ett bra tag sen gick vi hem och Jessica kom förbi, vi drack lite kaffe och snacka skit på balkongen. Efter ett tag åkte vi iväg till valbo så hon kunde handla det sista inför hennes väns bröllopp. När vi var klara åkte vi ut en sväng till carro för ett kaffe stopp innan vi skulle hem igen. När vi väl var där kände jag en konstig känsla i magen och det gjorde jätte ont, kunde inte förklara men jag började tillslut att gråta för smärtan var så jävla jobbig och svår. Då ringde jessica till förlossningen och rådfrågade dom och förklara lite av situationen så dom tyckte vi skulle åka in. Packa in oss i bilen, hem och hämta johan och släppte av ozzy hos svärisarna så åkte vi in till gävle.

Klocken var ca 20.00 när vi kom in dit och fick komma in direkt så dom gjorde en ctg, kurva som kollar bäbisens hjärthjud och mäter sammandragningarna vilket jag hade många och starka av. :( Fick komma in till ett rum och gjorde UL och gymundersökning. När alla undersökningar och sånt var klara fick vi ett rum och där blev vi kvar. Hade så kraftiga och återkommande sammandragningar så dom ville hålla mig kvar för observation. Fick en kortisonspruta till bäbisens lungor kl 22 på kvällen och en brickanylspruta för att stoppa upp så inte förlossningsprocessen skulle gå igång.
Var tok rädd och jätte ledsen man fick ju panik när det lät så allvarligt som att han kunde titta ut när som. Min första tanke då var att något var fel. Men han mår jätte bra där inne och är 36cm lång ca och ca 1200g våran lilla skatt.

Hjärtat mitt var i total chock och fatta knappt vad det var frågan om <3

CTG:n

Kände mig inte skit pigg direkt :(

Tack världens bästa Jessica för att du körde oss, var med oss och hjälpte oss med allt som du gjorde. Vet inte riktigt vad vi skulle ha gjort utan dig just då. DEt är guld värt min ängel och vi är jätte tacksamma till dig <3


Torsdagen började väl inte nå vidare, vakna halv 5 och kunde inte somna om, ont i hela kroppen och psyket var väl inte på topp :( Ont efter alla nålstick och visste att dom skulle bli fler. Läkare och barnmorska rondade och det vart ctg ytterligare gånger vilket visade att jag hade 3 kraftiga sammandragningar var 10e minut så då fick jag en brickanyl dos till för att stoppa. Inte dålig puls och hjärtklappning man får av dom sprutorna eller :O ojoj. Men carro var super gullig kom med frukost och tog med johan hem så han fick hämta lite saker eftersom vi skulle bli kvar minst en natt till. Så himla gulligt. Mamma kom in på eftermiddagen och höll oss lite sällskap, alla var så oroliga där hemma för oss. Kul att veta att så många tänker på en och det uppskattas verkligen. Efter mamma åkte hem igen kom carro med mat åt johan så han slapp svälta, super snällt så blev hon kvar ett bra tag. Kl 22 var det dags för kortisonspruta igen och dom gjorde jävligt ont och självklart ctg :(

Trött älskling här <3

CTG


Carro och Johan på vårat rum som förövrigt var sjukt trist, men tur det fanns plats så johan kunde närvara hela tiden :)

Inte så road jag heller...


Igår fick jag genomgå en massa prover och tester som jag inte rokar gå in på riktigt men dom var himla noga innan dom tog beslutet om att vi skulle få åka hem. Lättnaden var stor när vi fick höra det iaf men är väl medvetna om vad som gäller nu. Mycket vila för min del och absolut ingen stress. Blir inge mer jobba för mig i sommar för vart sjukskriven tillsvidare. Det känns lite surt men inga pengar i världen är mer värt än våran prins. Som läget är nu kan han välja att titta ut när som helst. Tappen gick som tur var tillbaka och inte alls är lite kort längre men han har ju redan lagt sig tillrätta och redo för att komma ut. Så nu ska vi ta tag i de absolut viktigaste innan hans ankomst. Då i veckan blir det möte på försäkringskassan, familjerätten, jobbkontoret och lite annat smått och gott som måste fixas. Idag fixa jag en gravidförsäkring och allt är klart med hans försäkringspapper dom ska ligga i BB väskan så allt kan skrivas direkt och skickas sen, viktigt och noga med det där.
Tomas och lucas kom och hämta oss uppe vid sjukhuset så följde vi med dom hem, var en glad farmor, syskon coh hund som tog emot oss när vi kom hem igen :) Så himla skönt att få komma hem igen, så det blev middag där sen vart det hem och jag tog mig ett låååångt välbehövligt bad sen somna jag på soffan.
Det var väl spänningar i kroppen som släppte och man kunde slappna av lite mer.


Vi åker hiss och försöker roa oss lite :S



Nu hoppas vi bara att han väljer att stanna inne iaf till v.34 för då gör dom inget för att stoppa så då får han komma hur mycket han vill våran efterlängtade och älskade skatt. Det som var mysigt med allt detta var ju att vi fick se honom så många gånger nu är vi uppe i 10 UL och fler kommer jag nog hinna göra för ska på återkontroller. SEn att få se honom och dom säger att allt ser perfekt ut, han mår jätte bra och följer kurvan är ju underbart, sen att han blir lite stressad av sammandragningarna ibland är ju mindre roligt att höra dock. Nu är jag i v.29 (28+2) lite tidigt de tycker jag för honom att komma, bättre han stannar inne och växer sig stark <3

Sen vill jag bara tacka alla som har ställt upp för oss dom här senaste dagarna det betyder så otroligt mycket för oss sen till alla som skänkt oss tankar <3


gravidlista - bara för skojskull

Gravidlista


När fick ni reda på att du var gravid?
25e januari 2011


Vilken vecka var ni i då?



Blev det en chock?
Ja det kom från ingenstans kunde knappt tro att det var sant, hur hade det gått till liksom? Haha. Jag var väldigt sjuk och hade varit det ett tag så trodde bara att kroppen var nere på sparläge därav mensens frånvaro. Men den var min mamma som fick mig att göra testet för att utesluta graviditet. Men nu var ju fallet så att jag var gravid och 4a test senare så fatta jag ju att alla dom kan inte missvisa.

Hur gammal var du?
23år

Hur tog din partner det?
Johan min underbara sambo tog det riktigt bra, annat var det för mig som bröt ihop och satt i badet och tårana sprutade. Man knände ju panik på en helt nytt sätt och ska inte prata om alla tankar som for genom skallen och bilderna man fick framför sig. Men vi pratade igenom det och kom fram till båda att vi ville behålla det.

Beräknat förlossningsdatum:
 5e oktober 2011 :)

Var det planerat?
Det var allt annat än planerat som sagt kom som ett brev på posten

Berättade för familjen:
 Ringde min mamma såklart och berättade hon vart chockad men när det lagt sig vart hon jätte glad och ser fram emot att bli mormor lika så för johans mamma, hon ser fram emot att bli farmor och känner sig inte alls orolig för oss som föräldrar. Vännerna reagerade olika, dom flesta hade svårt att se mig byta drinken mot nappflaskan men idag känner jag mig helt redo och har inte haft varken sug eller lust till fest. Ser bara fram emot att få hålla i våran skatt.

Har du mått illa?
Ja början var hemsk sen avtog det och kom mer sällan och idag v.28 har jag absolut inte problem med det.

Halsbränna/Surauppstötningar?
Nej har inte haft nå problem med det, lite ont i halsen någon gång. 
Foglossning?
Inte ännu men det kan ju bara komma. Jobbar ju inom vården så blir ju en del tunga lyft.

Andra krämpor?  
Har ont i högersida av ryggen, får vätska i fötterna när jag går för länge och av värmen men annars är det rätt lugnt.
 
Cravings:
Var lite mycket vattenmelon ett tag men annars inget speciellt, äter det jag vill och känner för. Äter dock inte för 2 utan helt normalt.

Avsmak för något?:
Lite svårt för kolsyra och köttfärs. Sen att allt kött luktar skunk innan man tilllagar det.

Vad tror du att det blir för kön?
Vi väntar en liten pojke :)

Första ultraljudet:
Var i februari någon gång, fick göra det vaginalt när jag var in på koll gällande mina cellförändringar. Då var det bara en liten ärta.

Andra ultraljudet:
Gjorde vi planerat den 11 maj 2011

Behöver du kissa ofta?
Ja men det var värre i början då var det upp flera gånger på natten nu är det bara under dagtid.

Hur mycket har du gått upp i vikt:
Ca 5 kilo på 6 månader så är väl helt okej, men mer är jag säker på att det kommer bli. Har fått inse att vad vågen visar spelar ingen roll utan de är hur jag och bäbis mår som är viktigast.

Skrämmer förlossningen dig?
Klart man känner lite oro, är ju första barnet och har inte sån stor koll på allt men det är info jag hinner samla på mig. Sen kommer ju självklart johan vara där och ska även ha med min mamma så det kommer nog gå jätte bra :)



Mamma och pappa längtar efter dig <3


 

 

 


The list - en bit påväg

Åka vagn:
(x) Vagn
( ) Täcke 
( ) Kudde 
(x) Filt 
( ) Åkpåse  
( ) Plastad frotté 
( ) Vagnleksak/Mobil 
( ) Reflex 
(x) Regnskydd
(x) Myggnät

Åka bil:
(x) Bilbarnstol/babyskydd
( ) Solskydd till rutan 

Sova gott:

( ) Spjälsäng-har vagga som han ändå kommer ligga i dom 3 första månaderna :)
(x ) Spjälskydd 
(x) Madrass 
( ) Täcke 
( ) Kudde 
(x) Lakan 
(x) Plastad frotté 
(x) Påslakanset
( ) Leksaksmobil/speldosa 
(x) Gosedjur - 

Sköta om:

( ) Skötbord-hittat vilket jag vill ha ;) 
(x) Skötbädd/skötskydd  
( ) Våtservetter 
( ) Tvättlappar 
( ) Blöjor
(x) Skötväska 
( ) Leksak till skötbordet 
( ) Blöjhink
( ) Digital febertermometer
( ) Babymonitor (barnvakt)-tror jag skulle få en av Jessica? :)

Äta mat:

( ) Amnings-BH 
( ) Bröstpump 
( ) Nappflaska
( ) Flaskborste 
( ) Modersmjölksersättning 
(x) Amnings kupor 
( ) Haklappar 
(x) Dregglisar 

Bada:
( ) Badbalja 
( ) Tvättlappar av frotté 
(x) Babyolja-har jag hemma jämt, älskar att ha det i badet :P 
( ) Badhandduk med huva
( ) Badtermometer
( ) Tvättlappar
( ) Trubbig nagelsax 

Mini-Apotek:

( ) Kräm mot röd bebisrumpa 
( ) Näsdroppar för spädbarn 
( ) Panodil, stolpiller för spädbarn 
( ) Febertermometer 
( ) Kräm mot torr hud
( ) Idomin
( ) Barnolja
( ) Xylocain

Kläder:
(x) Har alla kläder som han behöver i dom flesta mindre stlar-ska uppdatera den listan sen också  

Övrigt:

(x) Filtar
( ) Amningskudde
(x) Babygym 
(x) Bärsele
(x) Babysitter 
( ) Snuttefilt  
(x) Nalle/gosedjur 
( ) Nappar 
( ) Napphållare 
(x) Bitring 
( ) Förvaringsmöbel till bebiskläder

För mamma:
( ) amnings-BH
(x) BH-inlägg-tvättbara fick av Emma


Ja man har hinnut fått ihop en del saker iaf men fortfarande massor som fattas. Har skrivit en lista vad jag ska kolla på i Ullared, finns ju chans att det finns där det vi behöver :) Sen att det är billigare är ju inte helt fel :)


BOKAT



Japp nu är shoppingresan sommaren 2011 bokad för mig och 2 av mina damer, Bella och Carro :) Vi kommer åka härifrån den 7e augusti och kommer hem igen den 9e. Ska bli himla roligt och jag hoppas verkligen att jag fortfarande mår skit bra så jag orkar med allt gående och shoppande men det ska väl inte vara några problem va? ;) Hihi. VI ska bo på campingen, 2 nätte i en husvagn som dom har där så det blir nog jätte bra det och vi ska låna min mammas bil som är stooor så vi kan handla meeer ;) haha. Kommer nog bli en toppen resa och har ju massa prylar kvar att handla till bebben :) Kan man ju lika gärna passa på och se om det finns billigare alternativ där när man ändå åker.
Det blir förmodligen den sista resan jag gör innan det bär av till BB och prinsen kommer till oss så ska njuta så mycket jag kan av våran lilla mini semester, längtar som en tok, var ett tagsen jag var dit nu, 09 tror jag och vissa förändringar har ju skett så :)


Bara massa mys

Jaha nu har man ju klagat som en galning på denne extrema värme som varit så idag när man vakna, ahh fint väder men det var då faan inte varmt :S Hum men känns bättre såhär för mig för klä på mig har jag inga problem med att göra så i mitt fall är det underbart med sol men inte när det är fööör varmt.
Ingen aning om vad jag ska roa mig med idag heller, städa kanske inte för att det är super stökigt heller men måste ju hitta på något att göra. Jaja får väl se vad vi hittar på ozzy och jag?

Igår var jag, älsk och ozzy ut och hälsade på mamma, hon och rune bjöd oss på super god pizza ute i Lingbo, var super mysigt. Jätte skönt att få mysa med mamma igen, inte allt för ofta vi träffas. Blir ju så när jag inte har någon bil och hon typ jobbar jämt. Men nu har hon semester i 2 veckor så får se om vi skulle försöka träffas nå mer :)

I helgen var vi först på ladis på dagen på lördagen, carro, henke och ungarna kom dit också. Efter det var det hem, fixa till sig lite sen bar det av till robinhood (restaurang i forsbacka) för att fira johans morfar som fyllt 70år :) Vi käka grillbuffé och shit vilken fantastisk mat alltså, man åt ju så man trodde man aldrig mer skulle behöva äta ju ;) Efter det vart de eftermys på svärmors altan var inte hemma fören halv 3-3 på natten ;) Var en super mysig dag och var jätte trevligt att man fick vara med :)

Min alkoholfria drink, super god :)






Pojkarna på ladis


Orkar inte

Tänkte slänga in ett inlägg om helgen som gått men orkar helt enkelt inte nu så tänkte jag skulle skriva av mig lite till kvällen så hoppas ni står ut så återkommer jag senare med en rejäl uppdat ;)


v.28 <3

v.28 (27+4)

Bebis
Bebisen väger omkring 1,1 kg och är 35 cm lång. Hjärnans ytskikt börjar forma sin rätta form. Ögonbryn och ögonfransar har vanligtvis vuxit fram nu. Tunt och fjunigt hår täcker bebisens kropp. Bebisen fortsätter att vända på sig ända fram till några veckor innan förlossningen.

Mamma
Livmoderns mått är mellan 26 och 29 cm. Din viktökning kan vara mellan 7 och 11 kg eller mer. Om din lilla bebis skulle födas nu finns det stora chanser att den skulle klara sig. Bara moderkakan väger 400 g, nästan ett halvt kilo.
Brösten kan börja läcka mjölk. Du kan använda bh-inlägg av ylle med lanolin. De är bättre än pappersinlägg. Skriv gärna en önskelista inför förlossningen. I den kan du skriva hur du vill att din förlossning ska gå till. Vill du kanske lyssna på din favoritmusik när du föder? Eller är det så att du vill undvika vissa smärtlindringsmetoder?
Nu ligger slutspurten framför dig. Den tredje och sista trimestern börjar kring vecka 29 och pågår till vecka 40 (och ibland längre). De flesta kvinnor ökar i vikt med ungefär 5 kg denna period.
Det kan kännas som om du varit gravid i evigheter nu och samtidigt kan man känna oro över förlossningen. Gör en lista över saker du behöver förbereda och sysselsätt dig med den, om du behöver distraktion! Du kan börja titta på namn till bebisen och tänka på livet efter förlossningen.

Partner
Tänk på att hormonerna rusar och att din partner nog inte menar allt som sägs, det är svårt att styra. Ge henne mycket uppmärksamhet och uppmuntran, det är sista perioden i graviditeten och självförtroendet kan börja svikta.



 egna tankar och funderingar
Prinsen sparkar, rör sig och lever om mer än han är stilla vilket jag bara älskar. Många som har sett och känt honom nu, det syns ju på magen hur han börkar där inne och när han vänder sig känns det som jag åker berg och dalbana ;) super mysigt att veta att han lever och mår bra. :) Så kul att johan får vara med, känna och se kanske inte lika mäktigt som för mig men han älskar det :) Carina (svärmor) har också fått känna och se, vilket energiknippe jag har i magen :) Lyckan är total.  Jobbigt med värmen som varit nu och att jag inte längre är lika funktionsduglig som förr, haha ja det menas med att jag har lite svårt att röra mig ibland och att vissa saker inte funkar lika enkelt längre, men så lätt värt det. Bara ca 3 månader kvar nu tills du är här nu våran finaste skatt <3 

Magen v.28 (27+3)

Av 9e månaders väntan är det nu bara 3 kvar, mamma och pappa längtar efter dig prinsen <3






Babbel

Jobb passet gick jätte bra även om min hemlängtan var värre än vanligt men men allt går bara man vill. Strålande väder och skönt ute när jag gick av 13 och bella kom och hämta upp mig. Vi åkte och fixa våra papper med PFV så nu är de äntligen gjort sen bjöd hon mig på MAX ;) Sen vart det hem byta om till nå lättare och över till svärmor där lurvtussen befann sig, men han har det för jävla bra när han är där :) Han blir bortskömd och är himla omtyckt så där kan man lämna honom med gott samvete när man jobbar eller ska iväg en sväng. Sen när johan kom efter jobbet så då tog vi med oss lucas och gled ner till ladis en snabbis, vattnet var svin kallt idag :( men hur som var det mys att vara där med dom, solen var ju varm iaf. Efter de vart det grillat och melon :) Carro var nyss förbi en sväng och snacka lite, inte träffat henne på några dagar nu så.
Nu blir det ett bad sen krypa ner med världens bästa som jag för övrigt firar 6månader med imorgon :) Tiden bara flyger iväg vi har hunnit med så mycket <3

Min fina mage idag ;)


Min söta karl har inte sett mycket av solen utan mer insidan på ett lager ;)

Söta lucas :)


Imorgon ska jag följa med svärmor och lucas till köpis en sväng, hon ska införskaffa sig några nya plagg och jag ska fan hitta en bikini innan jag blir galen ;) hihi måste ha en ny till tuttarna, nederdelen är fortfarande 36 men inte brösten liksom dom har ju blitt större. SEn blir det jobba, börjar 18 till 14 på fredag så blir inge mysa på halvårsdagen men hjärtat heller :( men men vi myser ju alla andra dagar när vi har chansen iaf så :)
Näe nog med pladder och nu har älsk tappat upp ett skumbad till mig, bästaste :)

Ja man får väl lov att se lite risig ut efter ett låååång pass på jobbet


working class hero

Nu är det snart slut på denna dag och dags för några timmars efterlängtad sömn *hoppas jag* Jobbat från 18 idag till 13 imorgon, slita lite för pengarna ;) Fått massor gjort idag innan ens jag börja jobba. Hjärtat och jag sov på soffan natten till idag allt pga min rygg, får så ont på ena sidan så det finns inte och då har jag svårt att lägga mig i sängen och bara snurra runt och vänta på att sömnen ska ta vid och johan han är ju bara för gullig och ställer upp och sover där med mig bara för han inte vill att jag ska vara ensam, min underbara pojke :) jaja hur som så gick han i vanlig ordning till jobbet imorse och jag fortsatte sova, så sjukt trött på morgonen nu så, men då ringde bella och väckte mig så vart ingen sovmorgon direkt, upp och fixa kaffe till damen ;) skönt att komma upp och få sällskap iaf. Vi satt på balkongen och snacka och vi kom in på att jag ännu inte gjort adressändring så tog tag i det, ringde runt till en massa försäkringsbolag och bad dom skicka hem broschyrer om barnförsäkringar, flyttade hemförsäkringen och la till johan så han är försäkrad också sen fick jag och bella lösa problemet med våra försvunna betyg som vi skickat till PFV men dom inte hittar :S Vi ska åka direkt till ekonomiansvarige imorgon och lämna det personligen och jag ska kräva retroaktivt då jag förlorat massa 1000 pga deras tabbe *arg* så nu ska jag vara stenhård så jag får det jag har rätt till.

Fick gå över till svärmor och tvätta våra jädrans handdukar som vi försökte med i söndags men tvättstugan la ner i ren elakhet :S dom hade fortfarande inte torka fast dom hängt i flera dagar, tur vi fick låna deras maskin :D Känns skönt att ha svärisarna så nära faktiskt, det är en trygghet för oss som familj sen har vi min familj ute i skogen så skönt när vi väl åker dig också, de ska ja försöka övertala johan till att göra när han har semester och jag är lite ledig :D

Känner varje dag hur våran skatt rör sig där inne, bökar som en tok, känns mest hela tiden och man kan se som en våg går över magen :) Är så himla mäktigt och underbar känsla. Drygt 12 veckor kvar nu, alltså 3 månader det är ju helt sjuk, inte allt för långt kvar tills prinsen är beräknad. Längtar sjukt mycket nu, vill ha honom här hos oss, livet kommer få en helt ny mening med han i bilden, min egna lilla familj får det underbaraste tillskottet man kunde tänka sig :) Är så oerhört glad att vi tog beslutet att behålla honom trots omständigheterna, på väldigt kort tid har johan och jag vuxit oss starka och känslorna jag har för mitt barns far är obeskrivliga. På så kort tid har han lyckats göra mig så lycklig, hans och hans och min familj har förgyllt varje dag som gått och att dom finns där hela tiden fyller mitt innre med värme.
Lyckan som jag har i krobben går inte att med ord beskriva, är säker på att vi kommer klara oss super bra i framtiden och att vi har dom bästa vännerna och familjerna som stöd. Hoppas att jag kommer kunna vara ett stöd och att min kärlek räcker till om johan skulle tveka och det samma gäller mig, för det kommer  inte alltid att v ara en dans på rosor men vi har för mycket att förlora för att bara ge upp. Familjen betyder mest för mig och för den är jag berädd att kämpa med det som behövs.
Kärlek till mina närmaste <3

Magen idag :) <3

Våran skatt är ett riktigt energiknippe :D


Rubrik?

Ja nu är man hemkommen från jessica och dom söta små, mysigt bodde dom och som dom har pysslat på själva :) Massor av kläder fick följa med mig hem till prinsen, såå himla snällt :D Nu behövs det inte handlas mer kläder den saken är ju klar, det som fattas är några par strumor, strumbyxor och kanske någon mössa annars så har han allt nu i klädväg :) Våran lilla knodd kommer då inte vara klädlös ;) På vägen hem stanna jag en snabbis vid johans jobb och snodde åt mig några pussar, min fina sambo som får slita men snart har han semester. Jessica tyckte verkligen jag hade gjort ett riktigt kap gällande karl och jag kan inte annat än hålla med henne :) Super lycklig, trivs jätte bra i nya lägenheten, med jobbet, min familj ja helt enkelt jag trivs med mitt liv. Att vara gravid och väta på våran skatt är helt underbart och att få dela det med johan är det bästa :) <3
Nu ska jag ta och gosa lite med ozzy, vila en sväng har blivit så trött förmodligen pga järnbristen..

Dagens Ina

Dagens mage <3

proppade med bäbiskläder :D


Dagens lunch, rester från igår: potatisgratäng med tacoköttfärs, minimajs, champinjoner med babytomater ;)


Fullt upp

I torsdags som sagt for jag och jessica ner till sthlm för shopping, kom fram till lidingö där vi skulle bo under vistelsen, lämnade våra saker sen körde johnny in oss till stan så vi kunde möta upp evve för lite shopping. Börja med en sen lunch för vi hade inte ätit nått sen vart det springa runt i butiker, hitta inte så värst mycket men några fynd gjordes ju. Var sjukt varmt och jag drog på mig skavsår + att fötterna och smalbenen var sjukt svullna pga värme och allt gående men men de fick lov att gå. När vi väl var tillbaka vid husvagnarna vart det bara lugnt framför tvn innan det var dags att sova. Gick väl inge vidare för mig somna runt 02.30, det var varmt, fåglarna kvittrade som galningar och saknade mina killar grymt mycket och ensamheten kändes total. Hur som kunde jag iaf somna tillslut, tack och lov men många timmars sömn vart det inte.

Innan avfärd mot sthlm


Fina Jessica <3


Husvagnen som fick vara mitt hem för en natt :P





På fredagen var det bara att komma igång och packa ihop, duscha och fixa sig sen bar det av till Kistagallerian för mer shopping och där höll jag nog seriöst på shoppa ihjäl mig :P Fyfaan va rea det var där och va snål man vart, när för mycket att betala när det är på rea :P haha men fynda massor till mig och min bästa sambo hitta även lite smått till lillprinsen men ska inte shoppa mer kläder till honom nu helt seriöst :P När jag kom hem var mina fötter inte ens fötter längre utan var mer som ballonger så kunde inte ens gå, vart inte nå jobb pass för mig dessvärre men men så är det har många timmar kvar i juli så.. :) Vart massa pussande och kramande med min älskling istället som var glad över att få hem mig igen och även för allt jag köpt åt honom :) Kul att det uppskattas, älskar att dryga ut hans garderob mer än min egen faktiskt ;) Min lilla hårboll vart så glad att han knappt visste vart han skulle ta vägen, min söta :) <3 Kvällen spenderade jag med johan som fick ta hand om mig på alla vis, blöta handdukar i kallvatten och linda kring mina ben och fötter så vätskan skulle gå tillbaka lite sen kräma in min solbränna som blivit blåsor som sprängts och bildat sår :( Usch men gud så gullig han är min sambo, världens bästa <3

Trött tjej gjort sig redo för en dag med shopping

Kista :P


Såhär såg bagageluckan ut när vi landade i fba igen ;)

Lite nytt vart det ju ;)


Igår hade mina fötter återhämtat sig lite och svullnaden gått ner så då tog vi en sväng till ockelbo marknad med johans mamma och lillebror. Var mysigt men är ju samma varje år men en västa som vi ska använda som skötväska, 14par strumpor, en tröja och lite godis kom med hem. ;) Efter det åkte vi allihopa och mötte upp Tomas på pizzan i fba så vart det mat för dagen då. Sen var det bara hem och ta det lugnt, massa mys och självklart några avsnitt av OZ :D

Gårdagens mage <3

Skötväskan ;)

Johan tröck en egen tröja till mig :) <3



Idag började vi dagen med mys i sängen sen var det bara att ta tag i städning, aldrig kul men fy faan va skönt de är när skiten är klart och det gick ju snabbt när vi höll på båda två. Sen kom jonas och camilla förbi en sväng, carro kom, jessica med familj vilka chamrtroll dom har :) super mysigt och sen kom robert förbi och prata om hans bravader ;) haha Nu är vi ensamma och johan har donat med tvättstugan som inget funkar i så vi har en lägenhet full med blöt tvätt, lagomt roligt måste jag ju säga :S fyfaan... men men inget att göra åt när skiten inte funkar som de ska..
Nu ska jag börja med maten sen blir det bara mys resten av kvällen. Imorgon ska jag fara ut till jessica och hälsa på även få gå igenom lite bebis kläder :D mysigt och fruktansvärt snällt måste jag säga :) Han bökar på bra där inne nu, knappt en lugn stund men är det härligaste jag vet att känna honom, våran älskling <3


RSS 2.0