nuså

Japp åker och byter bil i rörberg, forsbacka och lämna byxer och hämta upp söta nova sen bär det av mot hofors :)


v18 <3

Dags att visa upp magen igen då :)

magen v.18 (17+5)


Trivs jätte bra och det syns att jag är gravid, alltså gulligt tjock ;)


Valborg

Ber om ursäkt för min extremt dåliga uppdatering, tiden och orken har inte riktigt funnits där. Ska sammanfatta lite kort dom senaste dagarna

Torsdag:
Var till tandläkaren och fixade de sista fick nästa tid i november så nu har jag "lång ledigt" från dom om det inte händer något akut som måste fixas till dvs. Efter jag var där åkte jag hem till farmor och gratta henne som fyllde 80år, hon fick en jätte vacker blomma, lila med lila kruka. Glömde ju bort att äta den dan för var så mycket, så på vägen hem börja jag känna mig svag, yr och illamående. Läskigt att sitta själv och köra då, men det var bara sista biten hem. Skulle ha jobbat med Linda på flanös men så blev det inte vart så himla dålig. Blodsockret var i bott och jag hade ingen ork till något alls, svimfärdig och slut. Vart hemma bara... :(

Fredag:
Började dagen med intro 8-13 inför sommarjobbat. Gick bra och det kommer nog bli en bra sommar. Efter de åkte jag till Gavlegårdarnas kontor och skrev på uppsägning av lägenheten, får ju flytta in i nya den 1a juni så hoppas att det finns någon som vill ha min innan så vi slipper dubbelhyran där i 2 månader. Åkte hemåt så hämta jag upp bella så vi åkte och käka på M grillen sen vart de lugnt ett tag. Vid 20 tog jag med mig karl och hund ut till rörberg och satt barnvakt var hemma efter 3 någongång inatt.

Valborgsmässoafton (Idag)
Under dagen händer väl inte så mycket ta det lite lugnt och slappa. Vid 15 ska vi hämta upp sötaste Nova och ta med henne ut till hofors på grillkväll och sova över. Ska bli så himla mysigt, synd bara att de blåser så hemskt nu hoppas det avtar för annars blir det väl inge bra att grilla. Ja så ser väl dagen ut ganska lugnt och stillsamt, helt okej börjar ju få vanan inne att vara nykter på sista april, var jag förra året också :)


Hoppas ni får en jätte mysig kväll och ta det försiktigt ;)


Gränslös kärlek

De är vad man ger sina barn har jag hört och fast jag inte vet ännu vem du är, hur du ser ut och hur du kommer bli så älskar jag dig redan så fruktansvärt mycket. Du är min lycka nu, längtar så himla mycket tills jag får se dig, ha dig i min famt och känna din närhet. Nu är det inte långt kvar tills vi får se dig igen och jag hoppas att allt är bra med dig och du är frisk. Älskade barn, en total chock när testen visade posetivt är idag total lycka och jag är fylld med kärlek till dig. När jag ser magen, tar på den och ser mig själv i spegeln blir jag otroligt glad och mitt ansikte täcks av mitt breda leende, längtar efter dig vem du än är, ända jag vet att du är underbar och älskad <3


Tankar...

Gårdagen blev inte riktigt som jag tänkt mig, hade iaf mysigt med bästa Emma på köpis och fick med min 2st linnen och 1 par leggings hem, vita de är lite mer somrigt :)
Men sen vart det väl inte så mycket mer trevligheter eller vad man säger, tunga telefonsamtal, snurrande tankar och känslor.
Vet inte riktigt vad jag ska tycke, tänka och känna just nu. Är liksom tom men ändå proppfull i tankar, om man kunde vakna ibland utan några som helst känslor så skulle idag vara en jävligt bra dag för det. Men så funkar det ju inte. Har en sjuklig längtan inom mig som jag inte riktigt kan förklara och vet inte riktigt själv varför? Känns som att jag stannar upp ett tag men mitt liv bara rusar vidare och jag inte längre hänger med bara står och ser på.
Var är på riktigt och vad är ren och skär fantasi, kan jag snart längre inte skilja på känns det som? Mina tankar och funderingar börjar sakta men säkert dra mig neråt och känns som jag inget kan göra. Vem är den att bestämma vad som är rätt, riktigt eller helt jävla fel? Känner mig så ensam med allt nu fast jag har så många fina och underbara människor runt mig som älskar mig och vill ställa upp. Ska jag våga släppa allt, gråta eller skrika ut det jag känner för ett lugnt samtal känns det knappast som att det skulle bli. Så länge jag har hållt min skyddsvägg upp vet jag inte ännu om jag är redo för att sänka den, det är då man gör sig själv sårbar nästan som ett offer.. Jag vill inte vara eller känna mig så, jag tycker själv och många andra säger jämt hur stark jag är och att jag kan fixa allt, men jag är sårbar och känslig även om det inte alltis märks och inte många har sett den "känslosamma Ina" Men en sådan person finns det verkligen bara det att jag väljer kanske att gömma henne lite i skymundan, varför? Jag litar ju på mina närmaste så varför ska jag behöva skydda mig och känna mig ensam?
Det är så himla mycket som hänt/häner nu pengar, flytt, bil, dödsfall, nytt jobb, skolan snart slut, framtiden, nuet och en jävla massa tankar och känslor utöver det. När blir det för mycket och man inte längre orkar stiga upp ur sängen på morgonen för att benen inte längre håller en uppe? Det slår bara till för jag har varit med om det en gång för några år sen och höll aldrig på bli människa igen, men efter det har jag nog aldrig riktigt blivit den jag en gång var. Lät mig själv sjunka såååå lågt och det var DITT val att göra så mot mig, kan jag inte komma över det, är jag fortfarande ARG på dig för att du gjorde mig så ont? Jag vet inte, känns som jag börjar tappa taget om livet och det skrämmer mig som är van vid att ha kontroll på nästan allt jag gör och vad som händer. 
Det är svårt och jag erkänner att just nu mår jag fruktansvärt dåligt och känner mig rent ut sagt rädd för vad som ska häna här näst, ska någon mer lämna eller vad ska gå åt helvete totalt? Finns mycket som skrämmer mig nu och jag hatar att vara rädd och känna för mycket...

Ja detta kanske blev ett rätt luddigt inlägg mycket text, tankar och känslor men det är väl de en blogg "dagbok" är till för? Jag kände att jag behövde skriva av mig lite, känns bättre just nu när jag skriver och jag kanske kan förstå mig själv på ett helt annat sätt.... Någon kanske känner igen sig och förstår typ vad jag går igenom, är det en KRIS?  


Åka säkert

Ja igår åkte Carro till sin syster och hämtade hem barnstolen vi köpt. Känns kanske lite tidigt att inhandla den men till de priset så var det lätt värt de. Den är precis som ny, knappt använd och för ynka 350:- vart den våran. Känns bra att ha det gjort och vi tjänade en jäkla massa pengar på det vilket vi verkligen inte säger nej till sen är vi himla nöjda med skicket och allt så hoppas den kommer funka bra sen när bäbis ska sitta i den :).
TACk min underbara Caroline för att du finns, fixar och tänker på oss, guld värt <3
Himlen är oskyldigt blå

Men nog har det regnat på rätt bra på morgonen, men nu ville solen komma fram och skina så underbart vilket man inte blir besviken på.

Hade iaf en super bra dag igår, första var jag med bella ute i hennes pappas stuga, sola, gula med Albin (hennes lillebror 5 månader) och fick jätte god mat. Super fint där ute och en lugn känsla fick man i kroppen. Jaja hur som lyckades jag väl bränna mig en del, kände inte de då det blåste lite lätt från vattnet. Men idag är det bättre och den bruna färgaen börjar ta över den röda tonen :) När jag kom hem därifrån kom Nicklas och hämta mig så fick vi uträtta lite ärenden, umgås och prata :) Vi var ut till Carro och hämtade hem barnstolen hon fixat till oss, jätte fin TACK gumman och TACK Nicklas som körde hem den till oss :) Vilka underbara vänner man har.
Utsikt i Hedesunda :)

Syskon duon som det bara är sådär en 21år imellan :)

Skönaste och sötaste Albin i mina solglasögon, gounge <3

Sitter och njuter bara :)


Idag så ska jag inte göra allt för mycket under dagen vad jag ven men ikväll från 17-20.30 har jag min första av 3 intro pass till nya sommar jobbet. Tycker det ska bli jätte kul och spännande så man vet vad man har att vänta dom närmaste månaderna. :)

Fick ett jobbigt besked, min farfar somnade in i sin sista vila igår efter en tids sjukdom så skönt för honom att det inte blev mer utdraget och slappa lida mer. <3v.18

v.18 (17+0)

Bebis

Nu kan fostret höra! Benen i innerörat och nerverna till hjärnan är utvecklade. Fostret kan höra ljudet av blod som pumpas genom navelsträngen och moderns hjärtslag. Det kan till och med bli skrämt av höga ljud.

Fostret kan också svälja. Han eller hon kan svälja så mycket som 1 liter fostervatten under en dag. Nya forskningsresultat indikerar att fostret redan kan känna törst. Törsten kan vara anledningen till att barnet sväljer för att hålla det skyddande fostervattnet på en jämn nivå.

Fram tills nu har fostrets skelett varit mjukt men nu börjar det att hårdna. De första benen att hårdna är de som finns i benen och i innerörat. Handflatorna har sin rätta form och nu utvecklas fingeravtrycken.

Barnet är känsligt för ljus och det kan göra grimaser, vinka och reagerar på ljud och stötar. Det är vanligt att man känner fostrets rörelser i magen för första gången i vecka 18-20. Än känns det inte som sparkar och slag - snarare som fjärilar i magen. 


Mamman


Det kan vara svårare att sova allt efter som magen växer. Använd gärna en hel bunt kuddar för att skapa en skön sovställning och kissa alltid innan du lägger dig.
Viktökning 2,5 till 4,5 kg, mer eller mindre. Livmodern har en ovalform. Du kanske är hungrigare än vanligt, ät när du är hungrig men tänk på vad du stoppar i dig.

Partnern

Det kan hända att du känner att allt handlar om barnet och din partner. Det är ganska vanligt. Tala med din partner om du känner dig utanför eller prata med en kompis som har barn. Hur kände han under sin partners graviditet? Du kan involvera dig mer i graviditeten genom att läsa om graviditet och förlossning. Ju mer du känner till desto mer delaktig känner du dig.

Egna tankar och känslor

Har inte ställt mig på någon våg nyligen så har inte riktigt koll på min vikt men är väl inte mycket jag lägger energi på just för tillfället. I överigt mår jag bra och längtar som en tok tills UL som är endast 1 vecka och 1 dag bort. Ska bli så roligt att se våran lilla skatt igen :) Har väl börjat kika lite smått på mer saker till barnet som säng, skötbord och lite sånt. Längtar bara mer och mer och älskar min lilla kula som sticker ut under tröjan. Har ännu inte känt av bäbisen så som någon spark eller så, men det kommer när det kommer. Dom flesta som känner mig har nu börjat påpeka min mage och tycker den är gullig vilket gör mig ännu gladare. Johan har även han börjat längta ännu mer och ser fram emot tills bäbis kan komma i alla fina kläder vi köpt och fått. :)


SOOOOOL!

haft en underbar dag ute hos mor, god mat och mycket prat :) Har fått lite färg på kroppen och fötterna fick sitt första ute bad för året :) Fler dagar som denna hoppas jag på
 Här kommer några bilder


Skin som den sol du är :)

Ja helt underbart väder ute idag, solen stekte imorse när jag satt på ballen med mitt morgonkaffe i hand, sådan fantastisk känsla måste jag säga, sommaren är snart här :) Ozzy var ivrig på att komma ut på prommis i det härliga vädret och njuter i fulla drag av att vara ny frissad, mammas lilla lurvtuss, (inte nu längre)
Somna visst på soffa igår, haha jaja har sovit hyffsat bra iaf och känner mig utvilad men det är nog ingen höjdare för min rygg, pension nästa? :O Haha

Igår hade jag iaf en jätte trevlig kväll ute hos Carro och Henke med god mat och mysigt sällskap. Sen agera jag lite fyllechaffis innan jag och ozzy åkte hem och avslutade en lååång dag.

Nu kommer nog carro snart så ska vi ta och åka ut till mammsen, vart ju inget i fredags då hon var dålig av pollen *stackars mamma* Men idag är hon bätte och vill ha besök av sin underbara gravida dotter med bästa vän :)

Måste få skriva att jag älskar dig verkligen min underbara Caroline Bror, tack för att du finns och alltid ställer upp på mig och min familj. Du är verkligen den bästa och tänker så mycket på min och johans bäbis, köper saker och fixar så vi får billigare. Inte bara sånt, att du kommer hit, tar dig tid med mig efter jobbet, skickar sms och ringer bara för att höra så allt är okej med oss, uppskattar jag så sjukt mycket :) Både jag, min familj och den kommande skatten vi väntar på ska skatta oss lyckliga som har dig i våra liv, allt de du gör är guld värt och jag kommer vara evigt tacksam för all din kärlek och stöd. Nu räcker inte orden till längre men hoppas du öäser detta och verkligen känner dig uppskattad som den underbara vän och människa DU är <3
Ikväll får jag äntligen mysa till det med min underbara karl som har varit hos sin mor hela helgen, men det har han nog behövt. Han har blivit ompysslad, fått kärlek som bara en mor kan ge och sömn som jag vet att det blir dåligt av här hemma. Jag vaknar ju tidigt och tycker visst att det är lite trist att vara vaken själv länge så då väcker jag ju honom fast han både vill och kan sova längre :( HUm de ska jag försöka bli bättre på.
Du är saknad älsklingen min, vi saknar dig <3


Påskafton 2011

Har varit ute hos carro hela dagen, har klippt Ozzy bäbis :) Första gången jag gjorde det själv och tycker enligt min mening att det vart bra. Underbart väder är det också och även lilla jag lyckades bränna ena axeln idag :P hah....
Nu kom bella så nu ska vi fara ut till carro igen och grilla. Ja det var min påskafton det :)

Så här vart min "påsklook"


v.17 <3

Ojoj va tiden går fort nu och på måndag går jag in i v.18 sen veckan efter det är det dags för UL :D Ska bli underbart att få se våran lilla skatt igen <3 Längtar tok mycket...

Magen v.17 (16+5)


Skärtorsdag

Ja då var den påsk då :) Har inte så mycket att skriva, tonade håret igår men vart inte alls nöjd, de tar så dåligt på mitt hår nu :( Men eftersom att det är mindre bra med starka färger när man är gravid så får de gå så länge. Slipper den där djävulska utväxten jag hade iaf ;)
Har powerwalkat och fått sol på mig nu på morgonen så det känns super bra däremot har jag ingen aning om vad jag nu ska hitta på? Ikväll ska jag och pullan gå på bio ;) Ja har väl inte mer än så att säga nu faktiskt..


Underbart

Ja kan inte säga att det är annat än underbart när man slår upp sina blå på morgonen, soler skiner, man känner sig pigg och glad vilket jag verkligen gör idag. En underbar känsla. Har fått i mig mitt morgonkaffe och njutit av solen den lilla stund den när ballkongen :) Nu ska jag strax ta mig ut på morgon prommis med segaste hunden jag vet sen är dagen igång.
Ja vad händer idag då, ska iaf försöka få liv i bella så hon inte sover bort hela dagen, fick det som order av henne igår så det är bara att följa sen står färgning av hår och ögonbryn på schemat för dagenens måsten. Annars vet jag inte mycket som händer, städa lägenheten gjorde jag igår och tvätten tog min underbara sambo hand om så allt sånt är klart, känns skönt att slippa tänka på det.

I övrigt är det väl inte så mycket mer som händer just nu, återkommer senare med lite bilder kanske? ;P

Mitt hår ska bli hel svart igen ;) har även starka funderingar på att klippa lugg nu när jag ska klippa mig :) Tycker om att ha det och får mer liv i håret på nå sätt. Kortet är taget i slutet av april, början på maj 10


Svargravidakärringen om nya kläder, gör mig vacker?:

Jo, jag hade också xs i början av graviditeten. Nu har jag L , o är i v.29. Du har ju knappt någon mage, jag hade M när jag var i v.16 . Sluta bry dig så mycket om din viktuppgång, för vänta du bara, magen börjar nog växa ordentligt om 1 månad!

Näe jag är väl inte så brydd men klart de börjar märkas och kännas och som vilken annan tjej kan man ju få lite griller i huvudet fast man vet vad det beror på :) Jo nog kommer den att växa det tvivlar jag inte en sekund på :P Kommer nog bli större en ett uthus förmodar jag :P Men det kan jag leva med så länge jag och bebis mår bra så kan jag bli hur stor som helst :) Man kan ju knappast se ut som alla dessa gravidmodeller direkt ;) Tack för upp peppningen, det uppskattas och hoppas du kommer fortsätta läsa min blogg och lycka till med bäbisen i magen :D
SLUTA knacka på min dörr

Fan jag kan bli så sjukt irriterad på folk som går och knackar dörr och försöker packa på en frälsning och massa jävla skit snack om bibeln, ett underbart liv och bara skänka bort sina pengar till sin församling. Pttt vilket jävla skit snack, att dom inte skämms. Tycker att det är obehagligt, oftast ser dom ju ut som vem som helst, nu har dom ju tydligen bibeln i små svara fodral så man inte ser dom direkt och det är jävlar i mig ful spel på hög nivå. Sen att vissa jämför sig med barns som säljer jultidningar och majblommor tycker jag bara är helt jävla sjukt, att dom vågar. Näe sånt där skit kan jag vara utan, sätta lapp på dörren NEJ TACK TILL DIN FRÄLSNING JAG HAR MIN EGEN!!!! Men då kan dom väl inte läsa heller förstår jag för nivån på dseras hjärntvättade IQ är väl lika med noll.

Nu ska vi vara klara med att jag är döpt och konfimerad men det ger mig inte rätten att försöka utöva och pracka på andra min tro om den hade varit så stark. Men nu finns det så mycket olika som går med regnbågsböcker, biblar i snarta fodral och tidningar. Ibland har dom inget alls utan vill vara prata en massa gojja.

Jaja nu har jag spytt lite galla över det så nu ska jag återgå till städningen och försöka få tag i lilla emma :D


nya kläder, gör mig vacker?

Ja nu börjar de sina bland mina kläder efter mammas skällning om att inte trycka till bäbis så när lönen kommer ska jag även försöka få råd till att köpa ett par jeans. Blir ju så svårt för jag har så smala ben så det ska bli spännande och se om jag hittar något på mammaavdlningen som passar.
Känner mig "pluffsig" kom plötsligt dom känslorna och jag blir lite ledsen om jag ska vara ärlig. Vet att jag bara blir större hela tiden men vafaan jag vill väl hinna hänga med jag också. Det är vackert att vara gravid, och får höra flera gånger om dagen från människor jag älskar och tycker om att jag är just VACKER, fin och bär barn i min mage inget konstigt med det.
Första gången idag båda jag själv och andra fått smaka på mina hormoner, inte så farligt men jag är ändå inte van att reagera som jag gjorde för en jävla skit grej. Konstiga grejer den här kvinnokroppen. Hoppas innerligt att det inte kommer hända allt för ofta och bli värre, men det är väl kanske inget jag kan rå på. Så att jag vart ledsen för "pluffsigheten" skyller jag på hormonerna för dt är inte likt mig men hade väl vant mig vid min platta mage och att min stl var XS och inte S som den är just NU men även de ska väl förändra gissar jag på. Hur som ska försöka tänka som mina nära och kära, JAG ÄR GRAVID OCH VACKER :D hum undrar om det strålar om mig nu hah....

The way I feel at the time....


v.17

Bebis:


Ditt barn är 11-12cm långt från huvud till stjärt och väger ca 150g. Huvudet är visserligen stort ännu, men det börjar se mer proportionerligt ut. Ögonen är fortfarande slutna, men de har blivit större och ögonfransar och ögonbryn har blivit längre. Underhudsfett börjar lagras, det hjälper till att hålla värmen samt ger energi. På huvudet växer mer och mer hår. Alla fingrar och tår har nu fått pyttesmå naglar. Det lilla hjärtat pumpar runt ungefär 24liter blod per dygn. Barnet blir medvetet om ljud utifrån och kan reagera på dem. Bröstkorgen hävs och sjunker när det tränar sin andning. Barnet befinner sig nu i den övre delen av livmodern och väger mer än moderkakan. Utifrån sett är barnet mitt emellan blygdbenet och naveln.  

Mamman:


Kan hända att du känner hur barnet rör sig för första gånge. Dina närmaste vänner som du umgås med ofta ser nu klart och tydligt att du är gravid. Pga den ökade mängden blod som pumpas runt i kroppen kan det göra att vissa kvinnor svettas mer och pulsen har ökat. Behovet att kissa ofta har nu lugnat ner sig en del och många kvinnor börjar nu riktigt njuta av graviditeten.


Egna tankar och känslor:

Jag vet inte riktigt vad jag ska säga, själv känner jag inte att det hänt något mer bara att magen blir extremt hård när jag ätit. Men annars så är allt nästan som vanligt. Tycker att det syns nu med mage och att mina bröst är mycket större. Hormonerna håller sig i skinnet och har inte märkt av dom ett dugg vilket jag är riktigt glad över vill ju inte bli någon hormon hora som blir irriterad och elak för absolut ingenting. Längtar mer och mer till oktober tills vårat älskade barn är här <3
v.16 <3

Magen v.16 (15+5)
Alltså tiden går så himla fort och veckorna bara rusar iväg men händer väl inte speciellt mycket på min mage just nu, hoppas att allt är bra där inne med lillhjärtat vårat <3


Jag skriver vad jag vill!

Jag tycker att när man har en blogg så skriver man väl i den vad man vill och om vad man vill, ingen som läser ska väl behöva störa sig på det och om någon gör det ja men sluta läs då slipper du huvudbry. Min statestik har ökat drastiskt dom senaste veckorna och är många som är nyfika på vad jag skriver. Har tänkt på de lite, nu är det väl mycket om mig, mitt liv och graviditeten vilken många kanske tycker är tråkigt. Men vadå det är ju en stor sak för mig och här kan jag skriva ut det jag känner och gör. Har ju inte allt för mycket som händer just i mitt liv förutom det så om du tröttnbat på mitt vardagliga tjat så sluta läs för jag kommer fortsätta tjata :P

Har himla mycket tankar om och på framtiden just nu, det har börjat ljusna mer och mer hur jag vill att de ska se ut och jag vill bara det bästa för mitt barn och jag ska försöka göra llt jag kan för att han/hon ska få det jätte bra. Även om det ibland menas att jag måste göra vissa saker jag kanske inte riktigt vill eller hade rtäknat med men måste göra dom ändå det är vad man gör som förälder.

Nu ska vi snart flytta och hoppas innerligt att vi kommer trivas sjukt bra där i vårat nya hem :D Sen att jag lovat mig själv att aldrig bo där igen så är det de bästa just nu sen hur långvarig man bli återstår väl att se men jag hoppas det kommer funka jätte bra och att jag kommer trivas. Känns som vissa saker är så svåra nu och känslorna kommer som jag känner nu snart svalla över. Skulle behöva komma bort ett tag för att få binda ihop alla tankar och funderingar. Allt blir inte alltid som man tänkt sig och den som lever får se.

Ja nu vart det väldigt mycket "babbel" om konstiga saker kanske men ville få ur mig lite så därför är det lite luddig, men ni ska veta att det är luddigast för mig. Nu ska vi snart göra oss klar för att åka hem till min älskade mamma och som jag längtar efter henne. Har fan inte träffat henne på typ 2 månader :( Hatar när de går så lång tid även om vi pratar i telefonen ofta är det ju inte alls samma sak. Jaja nu ska jag iaf få komma dit och hon ska bjuda på middag :D tycker inte jag är helt fel, ozzy kommer älska att komma hem dit igen :)


Lägger även upp vilka bilder jag vill och jag är sjukt nöjd över min gravida kropp och jag älskar den, man ska aldrig skämmas över sig själv och acceptera sig själv. Kan du inte ta det, to bad for you.


det har varit mycket nu

Förlåt för min extrema tystnad men har varit så mycket nu och vädret har tilltalat mig att göra andra saker än att sitta inne. Men men för att dra det lite smått så har jag varit till tandläkaren, haft skola, hälsat på min sjuke farfar och umgåtts med familj och vänner så tiden och tankarna har varit lagd på annat. Orkar inte gå in på detaljer om allt som hänt men jag mår bra nu och försöker se till den ljusa sidan.

Igår umgicks jag med min vän Nicklas som jag inte träffat på toklänge så det var jätte kul. Han bjöd mig på mat, IKEA och jag följde med honom en sväng på köpis. Annars hände det inte allt för mycket igår Johan och jag höll oss vakna genom hela BB iaf, inte ofta de händer en fredag.

Idag ska vi väl inte göra så mycker under dagen men ikväll ska Johan ut och roa sig med grabbarna, vilket jag tycker han gör helt rätt i. Inte ofta han är ute i svängarna och i veckorna är han ju som en zombie och gör knappt nå alls efter jobbet. Tur det blir helg och han återfår lite av de sociala krafterna. Så hoppas mina pojkar får kul ikväll och kanske att dom mår lite sämre imorgon ^^ haha.
Själv ska jag passa på att umgås med vänner vet inte riktigt vad vi ska hitt på för bus men blir inte bara att sitta hemma och halv dö, ut på nå roligheter hoppas jag ^^

Skulle ha varit till mamma igår och fått mat och ozzy klippt men så vart de inte :( Mamma lära jobba idag så vi fick helt enkelt skjuta på det tills imorgon. Då ska jag äntligen få träffa älskade mammsen igen, på tok för längesen nu :( Saknar henne massor, god mat ska vi bli bjudna på också :) Längtar tok mycket nu...

Ja jag orkar inte riktigt skriva mer nu har lite annat för mig ;) Men men kommer bilder på magen och lite vi har roat oss med i dagarna som varit i tystnad här ;)

SKVALLER: Vi har hittat nytt boende så nu blir det snart flytt till STÖRRE :D Och allt är klart... :D


Älskade mamma <3


Svar
Karin om stl 26:

Jag var skitkaxig när jag väntade Rebecka, hade "bara" gått upp några kilon. Tills sista månaden. BABABOOM sa det bara och jag gick upp 20kg. Fast 10 försvann direkt efter förlossningen, och de andra har jag nog kvar 11 år senare ;-)

Svar till Karin: jo visst jag är väl kaxig nu men om ett tag kommer jag nog inte vara det längre :P Spelar mig ingen roll hur mycket jag kommer att gå upp under graviditeten så länge jag och bäbis mår bra. Vill ju inte drabbas av övervikt eller gravid diabetes om man säger så. I lördags åt jag godis för första gången på as länge men de fick jag igen för det spydde jag motvilligt upp. Har ännu inte lagt på mig något extra kilo men det kommer och de är jag väl medveten om :Pjohanna om Har jag blivit STOR?:

tänkte att du inte ville ta något för att de inte är bra för bäbis...men har du slutat röka ;-) de är ju inte bra heller;-(
Svar på kommentar från johanna ang om jag slutat röka: nej jag har tyvärr inte fimpat skiten helt. Vissa är skit starka och gör det i samma stund dom får reda på att dom väntar barm medans andra fortsätter som vanligt hela graviditeten. Jag har skurit ner ganska mycket. Kan röka någon cigg för mycket om jag sitter ute med någon och pratar, har sällskap men är jag själv röker jag nästan inget alls. Så försöker faktiskt och hoppas det kommer gå bra. :)


dagen...

Japp direkt när dom öppna hos BM så ringde jag och ville försäkra mig om penicillinet jag fått var okej och det var absolut ingen fara att ta de, ett av de äldsta penicillinen så nu känns det bättre för jag har verkligen sjukt ont och är så fint svälld i kinden :P.
Idag ska jag in till stan om dryga timmen, möta upp Linda för lite mys, hämta ut penicillinet, anställningsintervju sen förbi PFV med alla mina anställningsbevis som har blivit ett par genom åren. Efter trippen till stan blir det hem och städa av en snabbis sen kommer nog Melle om allt går som det ska. För längesen hon och jag träffades nu :( Får se vad vi hittar på för bus.
Ja det är väl hur planen för dagen ser ut.


Har jag blivit STOR?

Det tyckte iaf min tandläkare för besöket där gick himlans bra, fort och utan en gnällig patient. Skötte mig extremt bra och klagade inte på något alls, men skakningarna satt i början av tiden och hjärtat slog några extra slag i minuten. Det gick väl över efter ett tag och kunde faktiskt slappna av och insåg väl själv att det inte var så farligt och den hemska smärta jag hade innan försvann :D Blir ju stolt över mig själv måste jag säga och ja tandläkaren kanske hade rätt, hon han ju trots allt tagit hand om mina tänder sen jag var 13 eller iaf när jag har låtit henne göra det, har inte alltid varit så snäll. Blivit många hårda ord, avbokningar, gnäll, tårar och även ett olyckligt slag :P Men det läggaer jag bakom mig nu och inser att jag vuxit och har äntligen blivit stor :) Tror att jag fortfarande kommer ha fruktansvärd skräck inför besöken men att det avtar när jag väl kommer in i rummer och ligger i den där jävla stolen. Det är iaf något jag hoppas på framöver.
Fick ju även penicillin som jag måste ta om jag får för ont för jag har ju fortfarande inflammation i tandköttet som kanske inte skulle försvinna av bara ingreppet. Men vill ju helst slippa ta något sånt, så nu tror jag på att jag inte kommer få så himla ont att jag blir tvungen till det, inte bra för bäbis ju :(

Jaha så var vi utan bil igen då, orkar inte ens gå in på detaljer men nu blir det snart att köpa ny iaf, blir ju helt handikappad utan. Sen har vi tvättstuga så nu ska man väl ner och slita lite till då innan man får vila upp sig lite innan morgondagen har ju bara sovit 3 timmar natten som var så hoppas på några till nu inatt.
Näe slita med mig hjärtat ner till tvättstugan sen blir det ett varmt skumbad som plåster på såret ;) Hoppas jag blir lite ompysslad av J för nu börjar värken tona upp igen och bedövningen är påväg att släppa helt :(


AKUT!!!!!!!!!!!!Fy fan ännu en sömnlös natt med tandvärk :( Men nu är det verkligen illa ena kinden har vällt och är så ömt och har så ont att jag knappt kan gapa och då ska vi inte prata om hur ont det gör att borsta tänderna :( Så direkt när tandläkaren öppnade så ringde jag och fick akut tid först kl 13 sen ändra dom sig till mellan 15-16 för den tiden var tydligen längre. Hoppas dom kan göra någon, vart snack om penicillin och tömma var som förmodligen lagt sig under tanden så sticka hål på det så det får sippar ut, snacka om äckligt :( Men jag gör fan vad som helst för att slippa denna värk, vara utan sömn, knarka värktabletter och fylla små påsat med hetvatten och lägga mot kinden. Inatt kan jag säga att det gick ett par påsar till just de och dom vart fint utspridda i lägenheten då jag inte kan sitta still när jag dår sådär ont :(
Men som sagt hoppas på lindring snart nu. Gjort mig klar så jag kan hoppas på bussen.

Måste bara säga GRATTIS till mina kära vänner Jonas och Camilla som idag firar 7år <3stl 26

Känns lite kul för jag kommer fortfarande i stl 26 på jeans i v.16 (15+0) och det känns bra, sitter inte för tight eller nå :) Men är väl inte långt kvar med dom storlekarna inte men lite nöjd får man faktiskt vara. Har ännu inte börjat gå upp i vikt heller, hoppas fan inte att de bara smäller till sen så man bli jätte tung direkt.Några till kilon måste ju komma :)


Tog en bild på magen igår också :)


Tycker faktiskt att den är lite gullig :)


Måndag+helg

Ja då var det ny vecka igen då, tycker tiden går rätt fort. Har varit ute på lång prommis med Ozzy så han verkligen fick göra ifrån sig många gånger. Har fixat till mig lite lätt så ska jag snart ta bussen till fba och emma :) Undrar va vi ska hitta på då? Blir väl lite fika och skit prat förstår jag ;) Blir väl inte där allt för länge, lämnar ozzy hemma så då måste jag ju hem till honom sen ska det pluggas lite innan J kommer hem.
Sen blir det nog bara lugnt resten av dagen skulle jag tro får se om bella tittar förbi :) Var längesen nu..
Solen börjar kika fram lite och himlen börjar bli blå så nu hoppas jag på vackrare väder resten av dagen :D


Helgen har varit bra iaf, men synd på blåsvädret i lördags när vi var på marknad men men solen sken iaf men varmt var det ju inte. Igår var vi till Fba och kolla på lägenhet men den var verkligen inte vad vi tänkt oss så den tacka vi nej till. Hum får se om vi hittar något vi vill ha, hoppas hoppas stpr 1a på en 3a till i fba som har klädkammare så hoppas verkligen på att den passar oss bättre.
Annars så var carro, henke och ungarna på besök igår annars hände det inte mycket alls. Titta såklart på BB live till det vart de chips och dipp och satan va gott de var :) sen skulle vi försöka sova men då slog min ena tand till och börja jävlas så vart en sen natt för mig :( Men inget jag känner av nu men det kommer väl förstår jag.

På marknaden i viken, hjärtat kasta pil och vann en hammare till Lucas men när han skulle kasta ner troll och vinna en nalle till mig gick det inte lika bra :P Sötnosen min :) Thed fick vara med på bilden han med :)

Robert och Jullan :)
v.16

v.16 (15+0)


Bebis

Bebisen är 10,5 till 11,5 cm lång och väger omkring 80 g. Navelsträngen börjar flyttas längre ner på bebisens mage. Bebisen sparkar och rör sig ständigt vaken tid. Många kvinnor känner den sparka första gången mellan vecka 16 och 20

Mamman

Nu börjar det säkert komma upp frågor kring graviditeten. Svar på vanliga frågor är:

Solarium? Det finns ingenting som säger att det är farligt att sola för bebisen, men man vet att kvinnor kan få pigmentförändringar.
Bastubad? Du får basta, men du har en förhöjd kroppstemperatur så basta i en lägre temperatur än vanligt.
Träna?
Det går bra att träna, men lagom så att du kan prata utan att flåsa. Du får inte hoppa eftersom det belastar bäckenet.
Hunger? Ät mycket grönsaker och frukt under graviditeten så fylls din energi på och du orkar mer!
Sex? Normalt sex skadar inte barnet, det ligger skyddat i livmodern.
Bristningar? De försvinner troligen aldrig men de kommer att blekna i och med att huden drar ihop sig

Egna tankar

Fick en kommentar om solning och jag har sökt massor på nätet och det är inte skadligt eller farligt för barnet att sola solarium någon gång ibland. Har pratat med min barnmorska också. Så om jag solar 1gång i veckan gör inte de något. Men det är inte hälsosamt för en själv att sola solarium för mycket heller så lite kan jag väl tänka själv. Man hör så mycket vad man inte ska äta, göra eller tänka typ när man är gravid. Hum undrar hur vi kan finnas idag, förr i tiden visste dom väl fan inte vad vi vet idag och då fanns det ju typ bara lagrade ostar, fisk och rått kött och ändå är världen befolkad. Sen att det kan vara mindre bra är väl en helt annan sak. :) Ja mycket såna tankar går i huvudet på mig och kan bli smått irriterad när några ska vara så jävla strikta och typ veta allt fast dom inte ens varit gravida själv. Jävligt störande.
Men men det är viss info jag får som jag verkligen tar vara på annat som mest går in och ut. Min graviditet är ju unik för den är min, ingen annans. Sen att vi alla går igenom typ samma saker är ju bevisat men hur magen växer, hur man upplever och känner, tankar och funderingar är ju olika från person till person. Bara för att min mage inte är jätte stor nu i v.16 så finns det ju andra som har mycket mycket större än jag eller mindre.
Känner mycket just nu och är fruktansvärt glad att jag kan äta igen :) Så nu njuter jag och min sambo varje dag och längtar tills bebis är här hos oss :) Har fattat att vi ska bli FÖRÄLDRAR :DMarknads dag

Japp så fick det bli först forsbacka marknad sen blir det vidare mot sandvikens och se om vi hittar nå skoj :) men men nu ska vi bara vänta på att robert ska komma och hämta sen beger vi oss ut på äventyr ^^

Älskling och jag hann fuls oss lite framför camen nu innan vi ska åka så bjussar på några bilder ;)
Marknad och blå himmel :)

Idag ska jag, sambon och hunden till Forsbacka på marknad. Haha låter kanske lite kontigt men dom har den för att konsum där fyller 90år så blir väl några stånd och uppträdanden med barn som dansar och har sig. Tycker det är en mysig familje tillställning sen att man får vara ute och röra lite på sig i några timmar vilket aldrig är fel. Hoppas dom har nå gott godis stånd :) Ska träffa svärföäldrarna där också är ju passande när dom bor där. Efter marknaden har jag inte en aning om vad som händer under kvällen?
Carro skulle ju vara hemme med kidsen ikväll så får se om vi åker dit en sväng och umgås medans henke är ute på vift ^^ Jaja hur som får vi väl se vad som händer men har ingen större lust att bara sitta hemma och häcka ikväll, känner verkligen för att aktiveras även om det inte är världens grej så är det mycket för mig att få vara hemifrån lite mer :) Ska rådfråga min älskling och se vad han kan komma med för idé annars :)
Har väl just inte så mycket mer att skriva just nu, ska väl försöka ta lite bilder idag och lägga upp imorgon ^^

Bilden är tagen från google


Svar :)

Svarar lite på kommentarer tänkte jag

Erika: tack för tipset du kanske har fler sidor du kan tipsa om där dom har en massa sött? Skulle vara snällt..

Mike: Nu är du bara elak gosse ^^


Så då har den här dagen gått också, helt slut och sååå jävla mätt. J ska snart ta ozzy på en prommis då ska jag dra fam dammsugaren och dra av golven lite snabbt, ringa bella och kolla om hon ville titta förbi en sväng och ikväll blir det bara en massa mys med mina älsklingar här hemma. Kan inte få ett bättre slut på kvällen har haft en jätte mysig dag med massa besök och prat så ska bli riktigt trevligt med bara en massa mys med dom bästa sen :)
Imorgon ska vi ta oss till Fba är tydligen någon liten marknad där då så ska dit en sväng och kolla runt lite sen får vi väl se vad som händer?


Vagn för knytet :)

Jag vet att det är på tok för tidigt att beställa vagn nu, är ju så himla lång tid kvar men vi har ju ändå börjat titta för det är ju så mycket pengar som kommer gå åt till alla prylar bäbis ska ha och behöver. Så vi har väl en plan på att köpa sånt som är lite dyrare pö om pö så det inte blir en shock summa som ska pungas ut på en gång. Kanske får vi lite hjäp till vissa saker men vi klarar oss nog bra själva också och kan köpa allt som behövs för egna pengar. Sen får man ju en massa presenter vilket är jävligt roligt och gulligt av våra vänner :) Tack för att ni tänker på oss och bäbisen :)
Har kollat runt på massor av modeller och priser men nu har vi hittat vagnen vi vill ha och förmodligen kommer köpa i framtiden för vagnen verkar jätte bra och priset är absolut överkomligt. :)

Barnvagnen Focus
Pris: 2995:-
bilderna är tagna från www.swekidz.seTycker att vagnen är tilltalande också för barnet kan ha den så länge den är ibehov av vagn och det tycker jag i mina öron låter jävligt bra iaf behöver man inte hålla på köpa massa vagnar för varje gång. Jag tror den kommer bli jävligt bra och passa oss och bebis perfekt :)


v.15 <3

Knäppte nyss kort på magen för idag är det dags för "veckans mage" i bilder igen :) nu ser man ganska stor skillnad tycker iaf jag själv, vilket jag tycker är roligt.

Magen v.15 (14+5) <3
Growing LOVE <3


Ta mig på allvar för fan...

Har inte blivit nå blogga alls nu på någon dag, varken haft tid eller ork, I onsdags hann jag iaf med att träffa både emma, mös på hennes balkong och syrran följde jag med till köpis :) Hade en jätte bra dag.

Igår var det skola men det var bara repetition om en massa lagar sen sluta man, annso följde med mig till Trillin (café i ockelbo) så jag skulle hinna käka något innan tandläkaren. Men var inte så gott med kycklingpaj och var nog för nervös för att äta. Hur som följde jag med henne hem och J kom och hämta mig där så åkte vi till tandläkaren. Jag var helt inställd på att jag skulle få dra ut bägge tänderna sen skulle mitt lidande vara över så hur nervös och rädd jag än var bet jag ihop. Jaha hon proppa mig full i bedövning sen fråga jag hur allt skulle gå till vad hon skulle dra ut dom med. "dra ut dom sa hon?" Ja det var ju det jag sa när jag ringde i måndags att jag ville få ut dom så jag kunde börja äta igen. "Vadå de tog inte vi på allvar, så nu ska vi börja rotfylla i den du har met ont i" okej okej litar väl på dig då men innan de fick jag ännu mer bedövning. Men det gick förvånansvärt bra och fort nästa gång kommer det däremot ta låååång tid och då får jag nog lov att gå själv för första gången till tandläkaren. Är ju sjukligt rädd för just tandis :(Nu ska jag ta och göra mig iordning lite och se vad dagen har att erbjuda mig, hoppas på finare väder nu när molnen invaderat himlen :(
 
Tagen igår :)


Presenter

Igår eftermiddag kom Emma förbi och med sig hade hon presenter till både mig och bäbis, det uppskattas verkligen :)Tack så himla mycket gumman <3
Här kommer bilder
2 overaller efter nova, jätte söta :)
Amningsinlägg till mig ^^ Slipper man fläckar på kläderna :)


Pang så kom magen lite :D

Igår när jag skulle sova spände det som fan i min mage, lite läskigt faktiskt men men tänkte inte så mycket på det och somna. Imorse när jag vakna och skulle klä på mig märkte jag en jätte skillnad på min mage :D Haha snacka om att jag vart glad, visse det synns inte skit bra men johan såg ockse vilken stor skillnad det var bara från igår :) Känns jätte bra för har varit lite orolig nu när jag har ätit så sjukt dåligt under en länge tid och gått ner istället för upp. Men prata med en sjuksyrra idag och hon sa att det är ändå viktigast att dricka, visst jag kanske har fått i mig för lite näring nu under ett tag men bäbisen tar ju näring från fetter i kroppen så den får vad den behöver. Kändes otroligt skönt att höra och känner en lättnad måste jag säga. Jaja idag går jag med ett leende på läpparna och kollar in min mage varje gång jag går förbi spegeln :D
Måste lägga upp bilder får se om ni ser någon skillnad :D Men veckans mage kommer som vanligt 14+5 alltså på fredag :) Vill göra så för har tagit dom andra bilderna just då så det vill jag fortsätta med :)

magen v.15 (14+2)


Sola

Japp jag var iväg och sola för första gången på tok länge, är trött på att känna mig likblek och jävlig. Lite färg fick jag men måste ju ta det lite lugnt så jag inte bränner sönder mig totalt. Var även iväg till Rusta, köpte sängkläder, vilket behövdes :) Kanske slänger in en bild senare ;)
Fick tag i HC så ska dit kl 15 och få mina utslag kollade, sköönt hoppas dom kan säga lite mer vad exakt de är för typ om det är samma som förr eller om det är nå nytt skit som uppkommit.


Deklarerat

Japp då har man deklarerat då, så det kommer några 1000 lappar extra till oss mellan 8-10 juni. Drygt 11000:- och det uppskattas ju verkligen. Idag mår jag riktigt bra och känner mig mer som en människa igen, helt underbart även J mår mycket bättre men på läkarens order är han sjukskriven veckan ut.
Idag så ska vi ta oss ut på en prommis i den underbara vårsolen sen mot kvällen ska jag sätta mig med skolarbeten. Har en del som jag måste fixa innan jag kan börja slappna av. Annars vet jag inte om det händer just så mycket mer idag mer än att jag ska ta mig till HC så dom får kolla mina värden och titta på mina utslag.

Dom sopar gatorna i vårat område idag, äntligen fy fan va grus det har legat skönt med ren assfalt igen. Nu börjar man verkligen inse att våren snart är här. Det skulle ju även vara upp emot 11+ denna vecka vilket jag tycker är helt underbart. Nu vill jag att det ska börja spricka på träden även om jag lider med dom som lider av pollen vilket jag inte gör så jag kan njuta till fullo när våren börjar bryta ut på riktigt. :)

Bilden tagen från google...


Måste bara berätta för er som inte läst tidningen idag var det en artikel som gjorde mig riktigt arg. Det stod om 11 små kattungar som tejpats fast i en trång låda och lämnats att dö i ett cykelrum i Gävle. Alltså vad finns det för människor egentligen? Hur fan kan man göra en sådan sak mot försvarslösa djur, måste sakna både hjärta, samvete och förstånd. Tur det finns dom som har både hjärta och samvete, tog dom små med till katthemmet och därifrån kan dom ju få komma till älskvärda hem. Hoppas verkligen det går bra för dom små och hoppas att den/dom som gjorde detta sover riktigt dåligt om nätterna.

Bilden är lånad från google och har inte alls med artikeln att göra..


v.15

v.15 (14+0)

Barnet
Stor som ett äpple. Vikten har fördubblats sedan förra veckan, nu väger bebisen 50 g och är 9 till 10 cm mellan stjärt och huvud. Bebisen samlar på sig kalcium och skelettet blir hårdare och hårdare. Bebisen kan suga på tummen och är i princip färdigformad. Blodsystem, hjärta, ögon, öron, armar och ben finns nu klara i miniformat inför framtiden.

Mamman
Det börjar synas på en del att de är gravida. Eftersom bebisen tar kalcium från dig behöver du få dig lite extra, finns bla i mjölkprodukter. Är du osäker på hur du får i dig allt du behöver under graviditeten så är du välkommen att skicka en fråga till våra duktiga kostrådgivare, se länk nedan. En del kvinnor känner svartsjuka, drömmer mardrömmar och är otrygga. Tala med din partner om hur du känner dig så han på bästa sätt kan finnas som ett stöd.


Egna tankar
Ja man funderar väl mer och mer nu, längtan och kärleken blir bara starkare. :) Magen händer det inte mycket med men men. Blir ju lite orolig nu när jag fick magsjuka och så fruktansvärt ont i magen, det skrämde mig en del. Men som tur är har jag en underbar pojkvän som stöttar, säger rätt saker och finns hela tiden :) Utan honom och hans stöd vet jag inte vad jag hade gjort. Tur är också att jag har min underbara mamma som gör allt för att lugna och trösta när jag får lite smått panik, känner mig nere pga alla skit som hänt mig nu. Det är tänderna, sjukdomar och mest motgångar. Men nu är det bara att försöka blicka framåt och hoppas på en ljusning. :)Magsjuka

Ja igår mådde jag jätte bra när jag vakna och en stund efter det. Men sen slog det till som en blixt från himlen, toaletten blev min enda vän. Fy fan det var det värsta jag varit med om på länge, vatten fick jag behålla högst 5-10min i början. Sjukt jobbigt och inget fick jag i mig. Började avta på kvällen då det var ca 20min mellan gångerna men slutade helt inatt någon gång.
Idag var det J´s tur så han börja direkt på morgonen men nu får han sova iaf, vilket jag tycker är jätte bra. Tycker så synd om honom nu, detta funkar ju inte att vi hela tiden ska smitta varandra. Själv är jag ju inte heller pigg idag, kroppen är svag, magen tom och huvudet värker nå fruktansvärt. :( Fått i mig lite blåbärssoppa iaf men vågar mig inte på riktig mat riktigt än, blir nog mot kvällen.
Vet inte riktigt hur vi ska bli av med viruset nu, fan varken jag eller bäbis klarar nog en till smäll då får jag nog åka in på sjukhus och sättas in på dropp. :(
Klockan fem hos mig..

Ja som taget ur typ halv åtta hos mig vart denna kväll :) Så himla mysigt de var med tända ljus, trevligt sällkap, bra musik och självklart super god mat. Tyckte de var så kul för dom drack olika viner till varje rätt och till efterrätten vart det någon söt sprit shot, själv drack man bubbelvatten med smak av citron funka lika bra det och hade minst lika trevligt.Förrätt: toast med västerbottenost och smörstekta kantareller

varmrätt: Lövbiffgryta med pressad potatis

Efterrätt: Limetårta med passionsfrukt och bär

3 mätta och belåtna och 2 som börjar bli smått berusade :)


Kvällens Mats, Linda och Ina :)


Nu ska jag kura med min bästa Johan <3

Hoppas ni alla haft en bra kväll :)


Lördag...

Igår kväll åkte vi hem till Emma på tacokväll :) Var himla mysigt och söta lilla nova bjöd på många skratt :) Hon är så jävla rolig nu när hon ska upprepa typ allt man säger och man förstår ju henne rätt bra nu vilket jag tycker är jätte roligt :) Det var jag, emma, johan, robert och nova som avnöjt en tacobuffe :) Efter maten skulle nova sova och vi vuxna bänka rumporna framför 101 sätt att åka ur en gameshow, rätt roligt och Gurkan vann :)
Tog dessvärre inte så många bilder, vart inte så långvariga. Hade ozzy hemma och jag fick tandvärk i vanlig ordning. Sjukt trött på de där nu så ska ringa tandläkaren igen på måndag och säga att nu är det fan akut.  Har sovit typ 3tim inatt, somna med en påse med hett vatten i som jag hade mot kinden. Fan dom måste ju fatta, jag är med barn och får knappt i mig någon mat, sover dåligt och käkar en massa alvedon :( Näe nu får dom fan göra något åt skiten.
Var visserligen lite bättre nu på morgonen men inte bra, det värker mest hela tiden :( Men men de får jag väl ta. Nu har vi städat hela lägenheten, och J står och fixar lite lunch åt oss, sötnosen :)

Bjuder på några bilder från gårdagen..

Mitt nya sätt att få i mig den näring bäbis behöver.. :(
 

Tacos :)

Söta nova i klänningen hon fick av mig och johan i födelsedagspresent :)


Ikväll ska jag ju på 3 rätters middag med linda hos mats :) Ska bli riktigt trevligt så det ser jag fram emot, hoppas jag kommer kunna äta något iaf, vara försiktig när jag tuggar. Vi får se hur det går men trevligt ska det bli iaf :)
Jag och Linda <3


v.14 <3

Här kommer bilder på magen v.14 :) Hänt lite iaf för förr var den ju platt så nu börjar det hända lite saker  <3

v.14 (13+5)


v.14

Ja då har snart v.14 gått också :) Känns som att det går jätte fort nu men ändå känns det jätte långt tills UL. Har ju tid för det 3e maj och det är ju fan huuuur långt som helst dit, hoppas veckorna går fort.
Annars så mår jag bra, kräks någon gång ibland fortfarande. Är trött på kvällarna och morgon pigg. Nu ska jag gnälla lite, jag har alltid haft jätte fin hy och inte haft många finnar men nu dom senaste 2 veckorna kommer dom som på löpande band vilket gör mig helt tokigt. Jag tvättar och tvätta, smörjer med krämer jag vet är bra men ändå kommer dom jävlarna. Det är inte alls roligt och jag riktigt hatar dom små röda, irriterande små "bölderna". Kan ju bero på hormonerna såklart för jag äter ju inget skräpmat, knappt nå godis och inget annat konstigt som skulle kunna göra så dom blommar upp. Aja har ni något bra tips mot "dålig hy" så lämna gärna en kommentar, skulle uppskattas.  Så då fick jag det sagt.
Magen händer det väl inte allt för mycket med än så länge, en liten liten "ut putning" bara. Längtar faktiskt tills det syns att jag har en gravidmage och inte bara ser pösig ut eller hur jag ska förklara hur jag känner mig nu :) Men men det kommer med tiden, pang säger det väl bara så ser man inte längre sina fötter, haha fast dit är det ju långt iaf. Har väl inte så mycket mer att skriva, en bild på magen kanske kommer senare eller imorgon får se men den kommer iaf :)


V.14 (13+5)

Din bebis är nu 8.1 till 11.4 cm från huvud till stjärt, och väger omkring 52-68 gram. Storleken motsvarar ungefär en grapefrukt.

 

Bebisen

Ansiktet hos fostret utvecklas alltmer; nu kan man tydligt se en näsrygg och att öron och ögon vandrar mot sina slutliga positioner på huvudet. En annan stor förändring är bildandet av lanugohåret som är ett fint hår som växer över hela kroppen i virvlande mönster efter hudens struktur (som senare bland annat kommer att utgöra bebisens fingeravtryck). Lanugohåret kommer att falla av innan förlossningen och ersättas av grövre hår. Bebisens sköldkörtel har mognat och börjar producera hormoner. Om bebisen är en pojke så bildas en prostata, och hos flickor vandrar äggstockarna ner från magen till ljumskarna. De mjuka broskdelarna börjar nu också delvis att omvandlas till skelett. Bebisen har ögonbryn men inga ögonfransar.Du känner dig kanske lite mer energisk från och med nu och framåt i graviditeten. Den värsta tröttheten ger vanligtvis med sig och många kvinnor lyser upp under den här delen. Livmodern växer från dag till dag och du kan följa dess tillväxt genom att försiktigt lokalisera den övre delen med fingarna. Den kommer gradvis att växa upp i magen, från under blygdbenet till ovanför din navel. På grund av din växande mage och att du binder mer vätska i kroppen så kommer du sannolikt att börja behöva bära kläder för gravida ganska snart.


Höst?

Igår vaknade jag med ett leende på läpparna, kände mig jätte pigg och solen var påväg upp. Kl 8 gick tåget från Gävle-Ockelbo och det vra dags för skola vilket kändes jätte bra. Hade pluggat många timmar kvällen innan kan jag säga. Men men väl i skolan så var jag och Mike snabba som vanligt, går skit fort när vi väl gör det vi ska och vi gör det faktiskt bra. Hursom vart vi iaf klar väldigt tidiga med alla uppgifter vi fått så då fick vi lov att avlägsna oss så dom andra fick plugga ifred. Hoppa in i M´s bil och tog oss en tur. Vart en sväng upp till Rönnåsen, där Ockelbos lilla skidbacke ligger. Var ju strålande väder så passa på att knäppa några bilder :)

På tåget till skolan...


Rönnåsbacken :)

Utsikten från stugan som ligger på topped av andra sidan backen :)

Mike :)

Jag....

Syns ju inte skit bra men på vägen till Rönnåsen ligger det typ ett mindre "berg" mitt i skogen :) Tvungen att ta kort på den gigantiska stenen som läg där intill vägen..


Efter skolan så vart det nästan direkt in till stan och skriva på papper inför sommarjobbet. Gick bra och hon som hade hand om mötet igår fråga när jag kunde börja jobba, så till svar vart det ju DIREKT så hon skulle iaf lämna mitt namn och uppgifter till en enhetschef så får väl se vad det blir av de. :) Mötet tog längre tid än jag trott dryga timmen. Skulle ha träffat Linda men var helt slut sen hade jag plugg som vänta.

Idag så var ju inte vädret till någon bidragande "må bättre" faktor, kändes som höst. Skit tråkigt med regn och grått men men det är ju fredag iaf vilket innebär sista dagen innan helg. Ska iväg och handla om ett tag och städa ska man också hinna med. Ikväll tror jag vi skulle hem till Emma på Tacokväll om hon mår bra, tydligen lite dålig i magen :( Så får se hur det blir med det, har inte hört något ännu.

Imorgon ska jag in till stan på kvällen, hem till Mats på middag. 3 rätters skulle det tydligen bli med honom och Linda vilket jag verkligen ser fram emot. Gäller att äta försiktigt så jag inte får tandvärk som jag har just nu efter ett tapper försök på en rostad macka. Så nu ska jag förbi apoteket senare och köpa näringsdrycker för just nu blir det inte mycket mat och energi till varken mig eller bäbis.


RSS 2.0