Åh orka..

Fått en fjant kommentar om hur jag resonerar ang mina vänner och anklagar en vän mig utan att ha egentligen någon som helst aning så håll käft eller fråga mig, anklaga mig INTE! Jag tycker inte det är värt att lägga energi på det gör jag hellre på annat så ja om DU vill  tro att jag satt där nere och snacka skit om dig när jag inte ens var närvarande för fan så fine by me, orkar inte bry mig just för tillfället. Jag var inte där det var andra som snacka och de borde ju din vän fattat hon som var nykter liksom. Sen var det inte skit snack som jag fatta det heller utan dom prata om barn och familjer i allmänhet sen vad exakt som sades har jag inte en aning om och inte bryr jag mig heller för jag var inte där. Så nu är jag riktigt jävla less, du hade kunnat fråga mig inte anklaga direkt som du gjorde men valet var helt ditt. Sen vad andra säger om dig kan jag då fan inte ta på mig helt enkelt.
Så nu får du bli hur grinig du vill på mig skiter jag isf i, då är det ju så men jag tänker aldrig få/ta skit när jag inte gjort något.
Rätten går aldrig på hörsägen bara ren bevisning har jag fått lära mig ;)
Tänk först och tala sen ^^


Inget ska få förstöra mitt humör idag :D Är så jävla glad att skolan äntligen är slut och att jag om några timmar går av sista passet på ett tag nu vad jag vet iaf :) Sen efter det blir det dollar och jula så vi får ihop lite att packa massa skit i ;) Ja idag är humöret på topp och som sagt skiter i skitsaker och koncentrerar mig på det som är viktigt :D Som familjen, mina vänner, min prins och att sköta jobbet ;)Visst man kan aldrig bli så rik att man har råd att förlora en vän men den här gången tänker jag inte ens försöka för jag har inte gjort nå fel. Sen är resten upp till dig hur du vill ha det. Om du kan gå vidare och fatta att jag fan inte gjort något och vi kan fortsätta vara vänner, då var vi ju riktigt vänner från början. Om inte då har vi ju inte förlorat så mycket kan jag tycka om en såndan skit sak förstör allt. Visar väl sig...


ÄNTLIGEN

Faan måste jag säga, när jag började skolan igen för 3 terminer sedan tyckte jag det var skit kul men efter ett tag när uppgifterna vart svårare och fler så såg jag inget slut på allt vad plugga heter. Men vet ni vad, nu äntligen har jag skickat in min sista uppgift till min lärare så INGEN MER SKOLA för mig på ett tag iaf :)
Kan inte ens förklara hur jävla skönt de känns och nu är det bara att vänta på betyget som kommer i brevlådan :D Imorgon sätts betygen äntligen sen är det fan klart :D
Kanske man förtjänat någon fin present eller liknande av sina närmaste nu när man är klar med skolan ännu en gång ;) Visar väl sig vad dom tycker man är värd ;)

Iövrigt är det ju MORS DAG idag men har enbart kunna prata med världens bästa mamma i telefonen :( Men hon förstår ju jag måste ju jobba och vi är ju båda vuxa vi tar igen det. Mors dag är bara 1 dag på åren MIN MAMMA ÄR VÄRLDENS BÄSTA MAMMA 356 DAGAR OM ÅRET
All kärlek till dig mamma <3

Orkar inte dra gårdagen, sluta jobbet 17.30 behöver inte säga mer än så.
En sak som stör mig som fan bara är när man får skit för något man absolut inte gjort och när man inte ens befunnits sig där skitsnacket skulle ha pratats :S alltså jag bli så full i skratt när fan ska vi bli vuxna? :S Ojoj orka med sånt där skit jag står med ryggen helt fri och det känns så sjukt bra sen om jag förlorar en vän för något sånt patetiskt som de så är vi inte så bra vänner som jag trodde.
Men sog sagt kommer vi inte fortsätta vara vänner för den här personen nu inte vill det förlorar jag inte en riktig vän isf.
Nog om det har sagt mitt, jag har inte gjort ett skit mer än att ställt upp när du behövt mig.


Hjärtat har mått lite dåligt idag men det var ju självförvållat så, fanns några till som inte heller var på topp idag efter nattens bravader ;) Haha alltid lika kul att få höra allt som händer när man inte är med ;) Ojoj.

Imorgon när jag slutar kl 14 så kommer bella och hämtar mig så ska vi kirra flyttlådor och sopsäckar, lite sånt där skit så vi kan börja packa skiten ;)

Nu ska jag kolla klart BB sen blir det krypa ner i sängen och försöka sova så man orkar upp imorgon och fortsätta passet :)

SARA kommer få lämna på tisdag :D
v.22

v.22 (21+2)

Bebis
Bebisens vikt och mått är ca 400 g och 19 cm lång. Ögonlocken täcker hela ögat och bebisen har fått ögonbryn. Naglarna är så långa att de täcker fingertopparna. Lungornas luftrörsträd förgrenas och lungblåsorna utvecklas. Lungorna är fyllda med vätska ända fram tills födelseögonblicket då vätskan pressas ut för att ersättas med luft. Fostrets fem sinnen utvecklas dagligen. Smaklökar har bildats på tungan och fostret har nu känsel. Fostret experimenterar med känseln genom att stryka sig över ansiktet och känna på olika kroppsdelar.

Mamma
Många känner att sexlusten ökar. När blodflödet ökar är det en del kvinnor som för första gången får orgasm eller multipla orgasmer. Många oroar sig för att barnet kan skadas av sex men det är väl skyddat där det flyter omkring i livmodern. Såvida din läkare inte har avrådit dig från sex så är det hälsosamt med sex under graviditeten. Ni kommer ofta varandra närmare och det stärker ert förhållande. Kanske ni måste börja vara lite kreativa med ställningarna eftersom magen lätt kan komma i vägen.
Hormonerna kan göra att ditt tandkött svullnar upp och det kan blöda. Bäckenlederna mjukas upp under graviditeten. Det sker för att utvidga bäckenet så att barnet kan komma ut vid förlossningen. När bäckenet mjukas upp blir det mer rörligt och ostadigt. Det gör att många kvinnor känner värk i korsryggen, bäckenet, i skinkorna eller värk från blygdbenet ut mot ljumskarna.
Du kan känna att din livmoder övar sig inför förlossningen genom oregelbundna sammandragningar som kallas Braxton Hicks kontraktioner. I Sverige brukar vi kalla dem förvärkar, falska värkar eller avstannade värkar. De känns längst upp i livmodern. De är inte farliga vare sig för fostret eller för dig. Om sammandragningarna skulle bli smärtsamma och du har fler än fyra per timme bör du kontakta sjukvården eftersom det då kan röra sig om en för tidig förlossning.
Livmoderns mått är mellan 20 till 23 cm. Du kan försöka känna den ett par cm ovanför naveln. De flesta kvinnorna känner att detta är en härlig och bra period. Hår och hud strålar, detta beror på att kroppen är fylld med graviditetshormoner som skapar tillväxt. Tänk på din hållning så att du inte får ryggbesvär längre fram

Partner
Lyssna till dig partners sexuella behov. Det är viktigt att ni under graviditeten fortlöpande diskuterar känslorna runt sexlivet och hur ni vill ha det.
Utnyttja tiden innan barnet kommer till att göra och uppleva saker som ni inte kan göra sen när barnet kommer.

Egna tankar och upplevelser
Ja nu går det inte en dag utan att jag märker av prinsen där inne, sådan otrolig känsla som går som små stötar genom hela kroppen, nu har äntligen johan känt honom också vilket jag är överlycklig för. Kan förstå att han är lite avis för jag känner ju så fort det är något men han hinner ju inte alla gånger. Annars så mår jag/vi bra som jag vet iaf. Får se vad provsvaren visar men känner inte av något nu och så länge jag inte gör det ser jag inga problem heller :) Tror tiden kommer gå fort ett tag nu så mycket som ska göras innan hösten och han kommer :) Nu ska jag njuta av att vara gravid och tänka på hur underbart det kommer vara när han är här hos oss :) <3


Bättre sent än aldrig :)

Ja nu var det ett tag sen igen nu då, men nu har tiden verkligen inte funntis tänkte bara dra min vecka lite snabbt då kommer ni också att förstå varför ingen tid funnits :)

Måndag: Blir väckt kl 8 av att PFV ringer och vill att jag ska jobba 10-18.30 och självklart kan och vill jag det. Hjärtat mitt var lite sen denna morgon som tur var så han fick ta med sig ozzy till Fba så han fick vara hos Carina under dagen :) Han trivs nog riktigt bra där, han blir bortskämd och älskad, precis som hemma :) Johan kom och hämtade mig efter jobbet sen var det bara hem och vila upp sig inför näst kommande dag.

Tisdag: Dagen innan när jag satt på bussen till jobbet ringde PFV igen och ville jag skulle jobba även idag 10-18.30 och jag tackar inte nej till extra pass och pengar så vart jobba för mig denna dag också. Bästa mamman i världen fyllde år :D <3

Onsdag: Massa krångel men jobb 10-14 sen lekte jag med bella och tobi en sväng. Fick även mitt sommarschema och det såg verkligen jätte bra ut och kommer ju fyllas på mer under veckornas gång ;) Trivs verkligen på jobbet och känner mig mer än nöjd. Mycket mer frihet vilket inte är helt fel :)

Torsdag: Var jag i skolan först sen åkte jag till gävle för att fika med min älskade linda även tobi kom förbi efter ett tag :) Det var trevligt. När vi satt där ringer telefonen och det är PFV som vill att jag ska komma och jobba 18-21.30 och jag var liksom redan på stan så det var ju inga problem alls. Efter fikan tog jag bussen till mitt jobb och spenderade några timmar där. Efter jobbet kom bella och tobi å hämta mig, drog till max och satte i oss en varsin milkshake. Sen spenderades några timmar i bellas bil, åkte runt och mest gjorde inget mer än att prata lite. Vart lite skrämd där på natten, låste bildörrarna och satt på parkeringen ett bra tag innan bella släppte ut mig och jag kunde gå upp och sova.

Fredag/Lördag: Vaknar igen av att telefonen ringer och nu börjar man ju bli van med att PFV väcker en på morgonen. Då hade hon pass åt mig hela helgen ;) Toppen så jag gick på igår kl 18 och slutar 17.30 idag :P Lååång pass, när jag går hem idag har jag varit här i 23,5tim så de får räcka för en gång :P Ikväll ska jag leka med bella och tobi, kanske carro skulle vara med får se? Hjärtat har dart idag sen ska han på trubadur i Fba ikväll så ska vi hämta honom inatt. :) Efter jobbet blir det också fba och hämta lillbäbis hos svärmor :) Nu inatt har jag verkligen saknat mina killar och närheten.. :( Men men det går bara att bita ihop har bara långa pass i sommar ;)

Söndag: Mors dag och hade tänkt åka till min älskade mamma men ska jobba 16.30-14 dagen efter så tiden finns inte riktigt för att åka ut till mörtebo, umgås i lung och ro sen fara hem igen. Alltså får världens bästa mamma bara ett sketet telefon samtal från sin dotter men älskar henne inte mindre för det och hon förstår ju att jag måste jobba. Ja så imorgon blir det väl försöka sova ut sen jobba då, tar med mig datan så jag kan pilla med det sista skolarbetena jag har kvar som ska vara klara på måndag kl 12 :)

Ja det var min vecka i en enkel sammandragning :P I övrigt mår jag bra och allt rullar på känns det som. På onsdag får vi nycklarna till nya lägenheten, kolla så allt är okej med den. Torsdagen ska vi hämta nya soffann :) Men det blir inte att flytta in fören efter den 8e då dom lagt nya golv i hela lägenheten, känns onödigt att flytta runt massa saker bara men vi ska iaf köra soffan och en massa saker dit som ska ner i förrådet så lite blir gjort. Ska även försöka fixa fram flyttlådor så jag kan börja packa lite smått sånt skit vi inte ska ha uppe :) Hoppas min lilla bella hjälper mig lite :) Så veckan som kommer har jag fullt upp också jobbar ju till 14 på måndag och fredag 10.30-18.30 vad jag vet nu men det visar väl sig om det blir mer :) Behöver några fler pass i juni känner jag för att få ihop pengar :)
Så ni vet att bloggen kanske blir något lidande ett tag nu..


Kärlek

Tänkte bara bjuda på en bild från igår på magen, den börjar ta en fast form måste jag säga :)
v.21 (20+2)

Ofattbart hur man kan känna så mycket kärlek till någon man inte känner <3


Titta inte handla?

Hur hoppas det går bra för idag ska jag och johan fara runt och kika på möbler till nya lägenheten sen såklart möbler speciellt lill lillprinsen :) mysigt med en heldag tillsammans <3
Men som sagt vi ska bara kika och kanske beställa något om det är så för vi har ingen plats att förvara sakerna på så det blir kika och kolla priser. :)
de jag vet vad vi ska kolla på är
*soffa
*spjälsäng
*skötbord
*tv möbel
*soffbord
*köksbord+stolar
Sen får vi väl se om vi hittar lite annat som vi blir sugna på, jag är ju lite sugen på ny sängstomme i vitt nu när vi ska flytta :) får se hur det går idag :)Igår umgicks jag med Tobias (tobi) och bella. Var trevligt och vi hängde lite på köpis och hämtade även då ut parfymerna jag beställde för någon dag sen :) Tobi har åkt ner till Tidaholm idag, han ska på arbintervjuv för ett sommarjobb där nere så nu blir han borta tills tisdag :( Men men hoppas han får jobbet :) Efter köpis besöket så åkte vi ut till carro och henke, lika trevligt som alltid och det är dit man åker när man vill träna magmusklerna ;) haha fan va jag skratta. När jag kom hem så låg hjärtat och sov, han var trött efter dagen på sjön med hans familj. :) sötnosen skulle ju ha varit med carro och henke och kollat film men det vart inge av så vart en lugn filmkväll hemma. Kolla på någon film på 4an som sluta 01.05 och jag höll fan ut till sista pausen sen somna jag och missa slutet :P typiskt mig.. ;)
fairy dust 50ml 149:- sparade 326:-True star gold by tommy hilfiger 30ml  149:- sparade 201:-Sexy darling by Kylie Minogue 50ml  169:- sparade 151:-


Frillan'
Inte dom bästa bilderba tagna med min sugiga cam...
Bättre kommer sen ;)


Begravning

Ja idag är det dags för farfars begravning och jag har oros känslor i magen och känner mig inte alls på topp psykiskt :( Vet inte alls hur det kommer att gå men min underbara syster helen ska möta mig när jag kommer till ockelbo så hinner vi umgås lite innan den börjar så jag får prata av mig lite.
Orkar inte skriva mer om det.

Igår var jag i skolan sen gick jag hem till syster, titta på hennes nya lägenhet och sen åkte jag med henne in till sandviken. Därifrån tog jag en buss till stan och möttes av Tobias. Vi slira runt lite kika i affärer, käka lunch, var förbi banken och sen vart de spontan klippning/färgning för min del :) Vart riktigt nöjd över resultatet och hon klöpp av ca 2,5 dm så är inte mycket kvar känns det som. Har ännu inte tagit någon bild men de får jag visa sen :) Tack snälla Tobi för att du orka med och sitta med mig hos frissan tog ju typ 4tim, jävligt snällt :) Efter dagen i gävle kom hjärtat och hämtade mig så åkte vi hem och vart bara slappa hela kvällen. :)

Ja nu ska jag fixa till mig så jag ser någorlunda ut idag, vackert väder ute iaf ...


v.21

v.21 (20+0) gick vi in i igår

Bebis:
Din lilla bebis är nu ungefär 18 cm och väger 300 g. Bebisen tränar sina matsmältningsfunktioner, nu kan man se via ultraljud hur bebisen sväljer fostervatten. Fostervattnet som skyddar barnet som en stor kudde har nu fått ytterligare en uppgift - att förse barnet med socker. Fostrets tarmar har utvecklats så att små mängder socker kan tas upp från fostervattnet som fostret sväljer. Det kan sen passera genom tarmarna till tjocktarmen men självklart kommer nästan all näring fortfarande från modern via moderkakan. Fram tills nu har barnets lever och mjälte producerat blodceller men nu börjar också benmärgen att bidra till produktionen.

Mamma:
Livmoderns mått kan vara mellan 19 till 22 cm. Normalkurvan för viktökning är 4,5 och 6,5 kg. Det syns nu att du är gravid. Du kan känna att du har ont i bäckenet, det kallas för bäckenuppluckring även kallat foglossning, det är normalt att man får det i femte eller sjätte månaden. När du är gravid samlar du även på dig vatten, så du kan känna dig svullen fram mot eftermiddagen och kvällen. För de flesta är det här en ganska bra tid. Magen syns väl med den är inte för stor. De flesta är mindre trötta och mår inte illa längre. Diverse krämpor som kan uppkomma i slutet av graviditeten har inte kommit ännu. Oron för missfall brukar ha avtagit väsentligt. Många kvinnor undrar om motion är farligt under graviditeten. Motion är bra så länge som du motionerar under rimliga former. Ta det lugnt, du ska inte träna för ett triathlon. Eftersom dina ligament blir mjukare under graviditeten är risken för skador lite högre. Därför lämpar sig så kallad low-impact-motion som yoga, simning och promenader allra bäst.

Partnern:
Det är säkert skönt att din partner mår bättre. Det kan också göra din tillvaro lättare.

Egna tankar och funderingar:
Jag vart som sagt skit orolig för lillen när jag fick så ont och det var en otrolig lättnad när vi fick veta att allt var jätte bra med honom men självklart är jag lite orolig för om jag ska ha fått havandeskapsförgiftning och det går många tankar i skallen. I övrigt mår jag bra och magen växer lite nu och då :) Har fortfarande inte gått upp nå mer så det smäller väl till om ett tag skulle jag tippa :P haha. Johan och jag har fyndat massa till bäbisen så det känns som allt flyter på. Snart är skolan slut och vi flyttar så då blir det mindre att tänka på när det är klart.


v.20 <3

Magen v.20 (19+5) <3


Akuten

Ja i onsdags när jag sluta jobba kom underbara bella och hämta mig. Men hade en molnande och jävla jobbig värk i buken, hade så ont så kunde knappt röra mig. Kontaktade barnmorska och 1177 så alla samtal slutade med ett besök på akuten. Det togs en massa prover och jag fick göra undersökningar. Fick se våran älskade lillkille igen och han mådde jätte bra och hade växt sedan UL så det så bra ut. Dock för min del såg det lite sämre ut. Blod och äggvita i urinen så det är ett tecken på havandeskapsförgiftning vilket inte är nå vidare :( Kändes inge bra att höra och så tidigt i graviditeten :( Men dom skickade iväg prover för bättre resultat så får väl se vad de säger.
Var sjukt orolig likaså min stackars sambo som nästan blev mer orolig än mig *söta du* men får väta och se vad provsvaren visar och nu ska jag ta och läsa på lite bättre om den där skiten men hoppas på att det verkligen inte är så i mitt fall.

Tack älskade Johan och Bella för att ni fanns vid min sida, betyder massor <3Underbart skönt, veta att du mår bra och växer som du ska våran lilla prins, alla blev så oroliga för dig och vi älskar dig redan så mycket <3


Sol OCH +grader

Ja det är bra skönt att vakna och man ser att det är underbart väder ute :) Vilket hit alltså. Ja natten gick jätte bra iaf och känns skönt att jag gjort mitt första jourpass :) Slutar kl 14 idag sen är det tvätta som gäller vid 17.30.
Ja jag har väl inte mycket mer att skriva just nu dags att göra sig klar för dagen.

Ha det underbart allihopa :D


saknar...

Ja allt har varit lugnt och stilla och det är snart dags för mig att försöka sova lite. Allt har gått galant så nu hoppas jag det fortsätter så under natten. Har även fått en massa skolarbeten gjorda så det känns ju toppen ska fortsätta med 2st jag har kvar imorgon sen är jag med igen :) Känns skönt men allt ska vara klart den 30e maj sen sätts betygen :O

Saknar mina pojkar där hemma, men vet att dom har det bra utan mig och imorgon kväll är jag ju hemma igen :) men nästa månad ramlar de ju in som sagt lite extra pengar i hushållet zackrisson/lande vilket känns bra. Sen är det lika bra vi vänjer oss för i sommar kommer jag ju kanske få några pass som det här. Hur som har Ozzy det jätte bra med Johan och imorgon ska han får vara hos svärmor :) Där är han lika älskad och bortskämd som hemma med oss. Men saknade är dom mina hjärtan <3


Kärlek till er <3

Är lite nervös nu inför natten, hoppas att allt kommer gå skit bra :) Sen ringa PFV imorgon och kolla om nya pass, hört att det fattas lite folk i juni har man tur kanske man kan få något extra pass. Sen skulle jag bra gärna vilja ha ett sommar schema snart så man kan förbereda sig lite om hur sommaren ska se ut... Tror att det kommer bli bra :)
Tar med mig datan så när min kund gjorts klar för natten ska jag passa på att plugga ikapp några timmar för jag anar att jag inte kommer sova så bra inatt iaf så kommer nog vara vaken ett tag. Det är ju toppen att få betalt när man sitter med skolarbete men men ska inte ropa HEJ för vad som helst kan ju hända.
Som sagt börjar ju 18.00 ikväll och slutar 14.00 imorgon så det blir ju några kronor extra än vad jag och Johan hade räknat med nästa månad. Trodde jag enbart skulle få skattepengarna då ja men där misstog jag mig på ett posetivt sätt :) Alltid lika kul med extra pengar IN på kontot.

Vill bara säga att jag älskar min fantastiska sambo, Johan som alltid finns där och ställer upp för mig. Älskar mig som mest när jag kanske förtjänar det minst.
Älskar våran ofödda son som lever om i magen mer och mer, jag känner dig inte men som jag redan älskar dig.
Min underbara mamma som helt klart är bäst i världen, finns ingen bättre.
Mina super bästa vänner som finns, ställer upp och stöttar mig när jag behöver det och att jag får finnas för dom när dom behöver mig.
Min underbara svärmor med familj som släppt in mig i deras familj med öppna armar och är så snälla och tar hand om min lilla hund när jag och johan jobbar, det är guld värt att ni finns, kan och vill ställa upp.
Och självklart min lilla lurviga OZZY, du gör mina dagar lite ljusare för du lockar fram skratt när man har gråten i halsen.
Att älska er och älskas tillbaka är det som gör livet så mycket bättre, tack för att ni finns och jag älskar er så mycket <3


Shoppat

Ja nu har vi shoppat en del till prinsen :) Bara fyndat har ju gjort också vilket känns skit bra :)

Vagnen som vi vra och titta på var ju modell Emmaljunga city cross 09. Den var jätte fin och det var saker bytta på den såg nästan ut som ny. Fick allt med, myggnät x2, regnskydd och självklart ligg och sittdel. Allt för 3500:- tyckte jag var ett kanon pris. Kikat lite mer vad dom tar för dom på blocket typ 7000:- minst och då fattas något och ser inte alls lika bra ut.

Troll vagga, hitta jag på blocket för 850:- då fick vi madrass och skydd med på köpet. Nypris ca 1400:-

Babysitter från barnenshus, nyprisk ca 1400:- och vi köpte den för 650:-. Den spelar och gungar bäbisen :)Babygym nypris 449:- och vi köpte de för 150:-


Och givetvis har det blivit några plagg till men nu ska jag inte handla några kläder på ett bra tag för våran son kommer definitivt inte vara klädlös :) Haha...


Frånvarande

Ja nu har jag varit frånvarande igen.. Men det är en del som hänt på det privata planet och haft så mycket annat att göra så har inte riktigt haft tid eller ork till att sitta här. Hur som ska dra en snabbis genom dagarna som gått.

Lördagen börjades tidigt den dagen. Vid 9 åkte jag, carro, kurtan och bella iväg till Lager 157 och fynda lite. Den som handla mest av oss alla var naturligtvis herrn i sällskapet, han lyckas alltid ;) haha. Jag handla lite åt mig själv men mest till Johan och lite såklart till lillen :) När vi kom hem skulle karlarna iväg på fest och jag bädda ner mig i soffan med ozzy.Söndag den var rätt lugn, mådde inte nå vidare psykiskt men de fick gå ändå. Hade mitt sista intro pass då på kvällen så den dagen var bara lugn.

Måndag ja igår gjorde jag inte mycket annat än befann mig på jobbet, gjorde mitt första pass själv. 10-18.30 gick skit bra :) Efter jag sluta kom johan och hämta mig så åkte vi iväg och skulle kolla på babysitter och den och ett babygym fick följa med hem. Kvällen vart lugn bara kolla en massa TV.

Tisdag japp det är det idag, 17e maj och Norge har nationaldag :P Idag ska jag roa mig med studierna under dagen sen ikväll börjar jag jobba kl 18.00 till 14.00 imorgon. Första gången i mitt liv jag ska ha ett jourpass så det ska bli spännande och se vad jag tycker om det. Tror jag kommer trivas bra i sommar, personalen är super trevlig och kunden är bra.


Jag kommer aldrig bli så rik att jag har råd att förlora dig för du är min vänVagn till lillen

Ja vi var ju iväg förra helgen och kollade på vagnar men dra åt fan vilka priser. Så nej tack begagnat funkar fan lika bra om det ser bra ut och är fräscht. Så får det bli nu verkar det som. Snurra runt lite på blocket igår och hittade en komplett Emma Ljunga city cross-08 som vi ska kolla på idag. Allt följer med och hon som äger den nu har bytt massa saker till hjulen så den ska vara i toppskick. Det enda vi behöver köpa till är en åkpåse men det kan jag stå ut med. Hon ville ha 3900:- men skulle få den för 3500:- vilket jag tycker är rimligt för en kombivagn visst den är inte skit ny men inte heller använd tock mycket så vi får se när vi kommer dit.
Visst det kanske är lite tidigt men för de där priset så får det väl vara så, svider lite i plånboken nu men istället för typ 10 000:- så är jag nöjd.

Bilden är tagen från annonsen


v.20

v.20 (19+0)

Bebis
Grattis! Du är halvvägs till förlossningen. Fostret upptar allt mer av utrymmet i livmodern och den ökade tillväxten kommer att skapa ett tryck på dina lungor, mage, urinblåsa och njurar. Fostrets hud tjocknar och flera hudlager utvecklas; dermis, epidermis och underhud. Hår och naglar fortsätter att växa.
Fostret är nu 16 cm lång och väger 260 g. Bebisens körtlar börjar producera det vita fosterfettet som ska skydda dess hud mot fostervattnet.

Mamma
Nu känner de flesta att fostret i magen rör på sig. En del kan dock få vänta lite till innan de märker de första fosterrörelserna. Livmodern har växt mycket och magen skjuts fram. Det kan göra att naveln putar utåt. Vissa kvinnor kan få jobbigt att andas eftersom inre organ trycker på lungorna. Det tillståndet kan fortsätta tills det att barnet vänder sig med huvudet nedåt. Det händer oftast fyra till sex veckor innan förlossningen om du är förstföderska. Från och med nu växer magen mer regelbundet eftersom fostret nu i huvudsak bara koncentrerar sig på att växa. Jämför inte din mage med andras eftersom den kan variera mycket mellan olika kvinnor. Om du känner dig trött kan det bero på järnbrist. Många kvinnor behöver ta tillskott av järn från vecka 20. Rådgör med din barnmorska på mödravårdscentralen. Hon kan testa ditt blodvärde.

Partner
Mellan vecka 20 och 30 börjar vanligtvis föräldrautbildningen. Självklart deltar du i den. Ni har rätt till ersättning från Försäkringskassan om ni behöver ta ledigt från jobbet.Egna tankar och känslor
Våran lilla son har börjat böka mer och mer så nu känner man ju verkligen att han finns där inne vilket såklart är helt underbart. Nästan så att jag märker av honom dagligen och han påminner mig om vad komma skall. När vi fick se honom på UL var det mäktigaste jag varit med om, han växer sig större i min mage för att sen komma ut till oss. :) Längtar så himla mycket måste jag säga och jag kanske tjatar om det men de är lovligt känner jag. Mår fortfarande jätte bra det ända som är att jag får väldigt ont i magen efter jag ätit annars så mår jag skit bra :) Det är helt underbart att jag är gravid och får må bra, ibörjan led jag så mycket. Kan fortfarande kräkas någon gång ibland men de är väl sånt som händer. Kan knappt fatta att jag redan gått 20 veckor av ca 40, redan halvvägs :) Känns helt fantastiskt och jag hoppas verkligen att resterande veckor tills han är här blir super bra :)

Vår underbara son <3
Mamma och pappa längtar efter dig


v19<3

Ja igår skulle jag ha lagt upp en bild på magen men fick bli idag ist men bilden togs igår.

Magen v.19 (18+5)
Sommar väder :D

Ja förlåt för min extremt dåligt uppdat här på bloggen men har varit ute på en massa tokigheter med vänner istället. Har inte varit nå vidare motiverad till att sitta inne och häcka när vädret har bjudit på sin bästa sida. Idag är det ju också jätte fint men dagen har inte riktigt kicka igång ännu. :)
Har gjort en del, varit på bio (Thor), bilresor, filmkvällar och en massa annat tok. Har även hunnit träffa min "kusin" Jessica, typ as längesen vi såga så det var grymt trevligt, ska försöka hålla lite bättre kontakt med henne nu, ta sig i kragen :)
Har några trevliga dagar i trevligt sällskap så det uppskattas verkligen, många skratt och tokigheter tycker vi om ;)

Idag vet jag inte riktigt vad som står på schemat? Ska iaf gå intro 17-20.30 vad jag vet annars är det väl rätt lugnt, ringa och väcka bella snart så får vi se vad vi hittar på?
Imorgon är det skola så då blir det vakna före 7 :P

Bilder från dagarna som gått

Stor handling :)Bella har ett nytt husdjur utanför henne, jävla sötsak synd bara att dom ska vara så taggiga annars hade den fått följa med mig hem :)


Ozzy har fått ny lek kamrat, tobi ställer upp för laget han :)

Vem har sagt att killar inte passar i en glittrig, lila färg? :O haha

Jag någon dag här, ja nog om de nu har ni fått en liten uppdatering :)


Solig lördag

Oj igår var jag till köpis och träffa Linda :) Vi hade jätte mysigt och vart en del till mig och lillkillen som fick följa med hem, bilder kommer sen. Efter de kom Tobbe och hans 3männing eller kusin till köpis så jag och linda fick åka golf in till stan, släppte linda i centrum och jag åkte vidare med dom till biltema, tack för skjutsen grabbar :) Carro väntade vid City gross så det vart storhandling i mat väg. Väl hemma kom Bella förbi, hon kom med jätte fins barnkläder från London, tack så mycket hjärtat. Hon vart här till efter BB mys att få umgås lite igen. Tobbe, bella, hennes kille och någon snubbe till kom förbi på kvällen för att visa upp pilsnerhäcken och prata lite skit :) Trevligt. Ja det var väl min fredag i det stora hela.

Så idag ska vi åka runt i gävle och kika på prylar till prinsen, inte handla vad jag vet utan bara kika men som vanligt så kommer det väl nått litet med hem för det kliar ju i fingrarna när man är på dom där butikerna så man kan ju helt enkelt inte låta bli :P Ska kika på barnvagnar och lite annat smått och gott, ska bli jätte mysigt. Vi ska ju inte inhandla nå större prylar fören vi har flyttat och börja fått ordning i nya läganheten. Där ska det ju bytas golv och de kan man ju få väta på i upp till 90 dagar. Tapetsera har vi planerna på att fixa själv och även måla om lister och skit ;) Får se hur det ser ut när vi väl kommer dit igen om dom har städat riktigt och vad gavlis anser vad dom måste åtgärda ;)
Ikväll blir det filmkväll med ost och kex mys med älsklingen min och självklart våran lilla hårboll. :) Jag skippar att åka in till gävle på cruisingen för kommer bara suckta och det är mindre roligt. Men alla ni som ska dit och avnjuta bilarna, motorljuden, musiken och alkoholen ser ut att få en super kväll med fin fint väder :DJa så ser väl planerna ut för dagen :) Önskar er alla en underbar lördag <3


Aldrig mer!!!!!

Ojoj efter mycket om och men fick jag sällskap ner till Arlanda, Tobias var så snäll och ställde upp och gjorde mig sällskap. Men helt seriöst jag ska nog aldrig mer i hela mitt liv köra runt på den där jävla flygplatsen.. Som en råtta i en labyrint, men som vi fick skratta iaf :) Vart en väldigt trevlig resa ner dit. Snurra runt där i många minuter sen när vi väl hitta en hyfsat bra plats att stå på så vart ju tydligen de fel för en jävligt sur och grinig "dam". Hon är fan ingen dam, otacksamma jävla unge som jag lika gärna kunde ha kastat ut efter vägen så kunde ju hennes mamma komma och hämta henne då. Ursäkta mig men DU är inte perfekt och håll gärna käften nästa gång, va inte så jävla otrevlig, inte undra på att du knappt har nå vänner är väl ingen som står ut med dig. Fy faaaaaaan, jag måste ju få kissa och vi var hungriga. Jaja nog om det. Min älskade bella var iaf hur glad som helst över att vara hemma :) Känns skönt att ha henne hemma igen men nu vill hon inte vakna istället.. Hum men men hon behöver väl sova ut förstår jag :)

Ska snart ta och göra mig iordning, Linda kommer vid 13 så då kan man ju inte sitta i sovkläderna och häcka ;) Undrar vad vi ska hitta på då tro? :P Nå kul ska vi nog kunna komma på... :D <3


Pladder?

Tänkte bara skriva av mig lite. Ja då när vi var på UL fick vi ju ett nytt BF datum den 5e oktober istället för den 2a vilket gjorde att jag backade 3 dagar. Är i v.19 (18+1) inte 18+4 som jag skulle ha varit om vi fortfarande haft samma datum. Men inte så mycket förändring men ändå går in i nya veckor på torsdagar nu mer så lite ändring kommer det att bli i bloggen gällande veckorna och "veckans mage". blir omflyttat lite men men de är så det är ibland. BM hade ju inte så fel men enbart 3 dagar så... Så nästa torsdag går jag in i v.20 alltså halv vägs :)

Annars så mår jag och lillprinsen bra, vägde mig igår och vågen stannade på 51kg så händer inte så mycket på den fronten just nu. Kläder börjar jag väl få lite dåligt med men de ska jag införskaffa inom den närmaste tiden som sitter lite bättre :) Ja annars är det väl inte så mycket nu, har en sjukligt dryg halsbränna :( Det hör ju tydligen till de också.

Våran skatt <3


Gravidpeircing

Japp väntar på att den ska dimpa ner i postlådan inte för att de är akut men vill inte ha den lilla staven i för länge, kan ju bli så jävla fula ärr om skiten spricker. Men men billgt var det och kommer nog vara värt även om det kanske inte håller ändå, har iaf gjort de jag har kunnat då :)


Arlanda

Japp dit ska jag inatt och hämta 2 busar som varit i London några dagar :) Ska vara där 23.40 så åker väl runt 22 eller nå, hoppas jag får med mig Emma på resan, så sjukt tråkigt att åka själv men vi får väl se?
Annars skulle jag varit i skolan idag men vaknade och var sjukt trött och noll motivation så blir hemma studier idag :( Nästa torsdag är det nya tag och krafter till studierna som gäller.
Tänkte ta mig till rusta idag, passa på när jag har bil för imorgon är jag billös igen :( Så tråkigt men men sånt är livet. Undra om vi ska iväg och kolla på bil i nästa vecka kanske? Man måste kolla ett bra tag innan man bestämmer sig tycker jag, bilköp är en stor investering så då krävs det betänketid :)

Var i hudik en sväng och hälsa på lite innan folket drar för säsongsjobb, var trevligt men fan va trött jag blev av allt körande.. Men men nu var det gjort iaf :)

Nu ska jag ta och käka lite frukost tror lillkillen är lite sugen för magen kurrar som satan ;)


Ultraljud

Sovit dåligt hela natten, var tok nervös och rädd att något skulle vara fel men så fort vi kom in där och jag fick lägga mig ner koppla jag bort all stress och började slappna av. Snacka om en mäktig upplevelse att vi fick se våran lilla bäbis där inne och va bra det syntes nu. Bästa upplevelsen hittills måste jag säga. Så coolt att veta att det är min och johans son som ligger där inne och man såg på skärmen, kan knappt förklara och kämpade för att hålla tillbaka tårarna. Ja precis vi väntar en SON i oktober och nu när vi gjorde UL backade jag en väcka nästan i graviditeten men vad gör det, allt såg jätte bra ut så vackert att se hans hjärta slå och som han rörde sig där inne. :) Vi hade 2a oktober men nu är det framflyttat till 5e oktober men det är ju fortfarande de lilla gossebarnet som bestämmer när han tycker det är dags att komma ut till oss :)
Nu längtar jag ju inte mindre måste jag säga, allt bler bara mer verkligt och nu vill jag ha honom här hos oss :)
Vet inte mer vad jag ska skriva, har så mycket känslor inom mig nu så kan knappt fungera :)Underbara skapelse som vi älskar dig, längtar tills du är här hos oss men tills dess får du växa dig starkare i magen <3


Just nu känns det som att vi är dom lyckligaste människorna i världen, älskar den här känslan och mina 3 pojkar <3


v.19

v.19 (18+0)

Bebis
15 cm lång, väger 250 - 280 g. Ögonbryn, naglar och håret på huvudet är synliga
Talgkörtlarna producerar fosterfett (vernix) som täcker kroppen för att skydda den tunna huden från skrapsår och hudsprickor. I hjärnan bildas flera miljoner nervceller för barnets motorik. Det är de som sammankopplar hjärnan med musklerna. Ett resultat av det är att barnet nu kan göra medvetna rörelser, som att suga på tummen av egen vilja. Knoppar som ska bli permanenta tänder börjar utvecklas under de redan formade mjölktänderna. Det är vanligt att man känner fostrets rörelser i magen för första gången i vecka 18-20. Än känns det inte som sparkar och slag - snarare som fjärilar i magen.

Mamma
Nu kan du känna livmoderns topp precis under naveln. Livmodern väger 320 g. Den innheåller din bebis plus 4 dl vätska Du ökar med ungefär ett halvt kilo i veckan, det är så klart olika från kvinna till kvinna. Många kvinnor undrar om sex kan skada fostret när det har blivit lite större. Svaret är nej. Sex är inte skadligt för fostret under någon del av graviditeten, under förutsättning att du har en normal graviditet. Det betyder dock inte att du behöver ha sex. Många kvinnor känner att sexlusten avtar vid olika tidpunkter under graviditeten. Det beror på hormonförändringar, oro, trötthet med mera.

Partner
Tänk på att avlasta din partner med sysslor i hemmet. Det blir viktigare allt efter som hon närmar sig förlossningen.

Egna tankar och känslor
Ja hur känner jag mig? Knappt så jag vet det själv. Längtar bara mer och mer, imorgon är det äntligen dags för UL och vi får se våran skatt. Vi ska ju även ta reda på könet, det är mest Johan som vill det och då gör vi så. Mig spelar det absolut ingen roll bara barnet mår bra och är friskt får det ha vilket kön som helst :) Ska bli som sagt helt underbart att få se lillhjärtat igen, nu var det ett tag sen och nog ska h*n vuxit nu :) Magen har börjat få riktigt fast och fin form men stör mig fortfarande lite på de här med kläder, går så fort och jag hinner inte med att vänja mig vid att allt inte längre passar lika bra som förr... Men det är bara att gilla läget, jag är gravid, jag bär ett nytt liv i min kropp som jag redan älskar så himla mycket. Annars mår vi båda bra och livet rullar på i välig fart. Nästa vecka är jag redan halvvägs genom graviditeten och tiden bara flyger förbi, nu får sommaren gå fort så h*n kommer till oss och vi äntligen får ha dig nära <3


RSS 2.0