v.28 <3

v.28 (27+4)

Bebis
Bebisen väger omkring 1,1 kg och är 35 cm lång. Hjärnans ytskikt börjar forma sin rätta form. Ögonbryn och ögonfransar har vanligtvis vuxit fram nu. Tunt och fjunigt hår täcker bebisens kropp. Bebisen fortsätter att vända på sig ända fram till några veckor innan förlossningen.

Mamma
Livmoderns mått är mellan 26 och 29 cm. Din viktökning kan vara mellan 7 och 11 kg eller mer. Om din lilla bebis skulle födas nu finns det stora chanser att den skulle klara sig. Bara moderkakan väger 400 g, nästan ett halvt kilo.
Brösten kan börja läcka mjölk. Du kan använda bh-inlägg av ylle med lanolin. De är bättre än pappersinlägg. Skriv gärna en önskelista inför förlossningen. I den kan du skriva hur du vill att din förlossning ska gå till. Vill du kanske lyssna på din favoritmusik när du föder? Eller är det så att du vill undvika vissa smärtlindringsmetoder?
Nu ligger slutspurten framför dig. Den tredje och sista trimestern börjar kring vecka 29 och pågår till vecka 40 (och ibland längre). De flesta kvinnor ökar i vikt med ungefär 5 kg denna period.
Det kan kännas som om du varit gravid i evigheter nu och samtidigt kan man känna oro över förlossningen. Gör en lista över saker du behöver förbereda och sysselsätt dig med den, om du behöver distraktion! Du kan börja titta på namn till bebisen och tänka på livet efter förlossningen.

Partner
Tänk på att hormonerna rusar och att din partner nog inte menar allt som sägs, det är svårt att styra. Ge henne mycket uppmärksamhet och uppmuntran, det är sista perioden i graviditeten och självförtroendet kan börja svikta.



 egna tankar och funderingar
Prinsen sparkar, rör sig och lever om mer än han är stilla vilket jag bara älskar. Många som har sett och känt honom nu, det syns ju på magen hur han börkar där inne och när han vänder sig känns det som jag åker berg och dalbana ;) super mysigt att veta att han lever och mår bra. :) Så kul att johan får vara med, känna och se kanske inte lika mäktigt som för mig men han älskar det :) Carina (svärmor) har också fått känna och se, vilket energiknippe jag har i magen :) Lyckan är total.  Jobbigt med värmen som varit nu och att jag inte längre är lika funktionsduglig som förr, haha ja det menas med att jag har lite svårt att röra mig ibland och att vissa saker inte funkar lika enkelt längre, men så lätt värt det. Bara ca 3 månader kvar nu tills du är här nu våran finaste skatt <3 

Magen v.28 (27+3)

Av 9e månaders väntan är det nu bara 3 kvar, mamma och pappa längtar efter dig prinsen <3






Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0